Ulft, Netherlands

Afgelasten Achterhoekse Oktoberfeesten besloten met veel emotie

De leiding van uitgaanscentrum De Radstake in Heelweg heeft vanwege oplopende kosten besloten een streep te zetten door de jaarlijkse Achterhoekse Oktoberfeesten. Ondanks begripvolle en zelfs liefdevolle reacties van bezoekers, doet het bij de organisatie pijn dat het feest wederom niet door kan gaan.
Tim Rondeel | 18 augustus 2022 12:24 | Aangepast op 18 augustus 2022 12:24
"Er zit zoveel emotie achter, dat ik er nog wel een paar nachten van wakker lig de aankomende tijd", laat eigenaar Robert Venderbosch weten. Via Facebook werd woensdag duidelijk dat de Achterhoekse Oktoberfeesten, een begrip in de regio, ook dit jaar niet door gaan. "Het is een erg moeilijke beslissing geweest", zegt de eigenaar. "Maar wij denken toch dat dit de meest verstandige keuze is met de informatie van nu." Als reden wijst Venderbosch naar de 'huidige hyperinflatie' en de toegenomen kosten voor het huren van de materialen: "We hebben ruim twee maanden getwijfeld en toen moesten we bij een paar partijen de keuze maken en ook met financiële toezegging, toen hebben we het besluit genomen."

Om een 'gezonde exploitatie' te kunnen uitvoeren moest de entreeprijs en muntprijs flink worden opgeschroefd. Dit was voor Venderbosch absoluut geen optie. "Het moet een mooi feest zijn en een echte beleving, maar het moet wel betaalbaar zijn", aldus de eigenaar. "Het is een mooi Achterhoeks gebruik, ook de Zwarte Cross wilde geen muntprijs boven de drie euro, en dat willen wij ook niet."

Corona
Ook een mogelijke nieuwe coronagolf en bijbehorende maatregelen leveren een risico op dat de organisatie niet wil nemen. "Je hebt vorig jaar gezien hoe snel het heeft kunnen gaan", verzucht de eigenaar, die voor de uitgaansavonden bij Dancing de Radstake, nog geen problemen ziet. "Deze beslissing is gemaakt vanwege de kosten, bij de andere feesten is corona het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

Achterhoeks Ondernemers Festival keert na tien jaar terug

Na bijna tien jaar keert het Achterhoeks Ondernemers Festival maandag terug in de regio. Uitgaansgel...

Montferland plant corona herdenkingsbomen in verschillende kernen

Gemeente Montferland gaat herdenkingsbomen plaatsen in verschillende kernen om de coronaperiode te ...

Druk op Slingeland Ziekenhuis neemt toe door griepgolf

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft extra bedden moeten bijplaatsen omdat de druk van pati...

Alsnog examenfeest voor 'coronageslaagden'

Scholengemeenschap Marianum, met locaties in Lichtenvoorde en Groenlo, organiseert alsnog een examen...

Slingeland krijgt hulp van gepensioneerden

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem moet veel geplande operaties afzeggen door coronabesmettinge...

Nog geen golf, maar besmettingen lopen op

Het aantal positieve coronatests in de Achterhoek loopt gestaag op, maar van een nieuwe golf is volg...