Ulft, Netherlands

Achterhoekse regenboogtent moet festivals inclusiever maken

Feesten volledig in de kleuren van de LHBTI+-vlag, dat kan binnenkort. Ondernemer Wessel Bottenberg uit Eibergen hoopt na het succes van zijn roze kerk, nu festivals een beetje inclusiever te maken met de volgens hem eerste regenboogtent ter wereld.
Serena Speet | Lotte groot Wassink | 8 november 2022 12:34 | Aangepast op 8 november 2022 12:34
"Het is een tien bij twintig meter grote opblaasbare tent in de kleuren van de regenboog", beschrijft Wessel zijn nieuwste aanwinst. Het idee voor de vlag ontstond op een festival, toen een regenboogvlag fier wapperde naast zijn roze kerk. "Toen dacht ik: zou ik een tent maken in deze kleuren? Toen zijn we gaan tekenen en hebben we hem besteld." De tent kan festival en feesten meer kleur geven, maar Wessel hoopt daarnaast dat het bezoekers tot denken aanzet. "Ik hoop dat iedereen zichzelf kan zijn en dat mensen die er niet veel mee in aanraking komen wat meer open-minded worden. Ik hoop dat je daar een klein beetje een effect mee kan creëren."

De eerste boeking voor de tent staat volgens Wessel al vast: "Dat is een lesbisch stel dat gaat trouwen, die vonden hem helemaal geweldig." Ook evenementen hebben al interesse getoond in de twintig meter hoge tent waar 285 mensen in passen. Wessel hoopt de kleurrijke tent terug te zien op festivals als de Pride of de Zwarte Cross, maar sluit kleinere feesten niet uit. "Het moet een area zijn waar iedereen zich thuis kan voelen", aldus de bedenker. "Iedereen mag zichzelf zijn, op een klein boeren feest mag hij ook staan."

Meer bijzondere tenten
Hoewel de tent de eerste in zijn soort is, is het niet de gekste tent die Wessel in zijn assortiment heeft. "We vinden de gekkigheid heel leuk", vertelt hij. "Er is ooit een kerk gekomen, toen een roze kerk, een fabriek, een gele duikboot, een varken. Een niet traditionele tent en we houden van kleur. Dus toen was de link met een regenboogtent snel gelegd."

Niet voor iedereen
Dat regenboogkleuren niet voor iedereen zijn, bleek vorige week wel op het GKC in Winterswijk. Toch krijgt Wessel voornamelijk positieve reacties op zijn opblaasbouwwerk. "Iedereen vindt hem eigenlijk wel leuk, maar ik denk dat er ook veel organisaties zijn die hem niet willen huren. Die hem te fel vinden en een stoerder uiterlijk willen", vertelt de bedenker. "Maar de meeste reacties zijn positief."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Winterswijkse Nel Schellekens geniet van laatste Mañana Mañana

Nel Schellekens is chef-kok maar staat beter bekend als de kop tot kont chef. Al meerdere edities de...

Losgaan in de avonduren op Mañana Mañana

Mañana Mañana staat bekend als het meest relaxte festival van Nederland en relaxen dat kan je zeker ...

Pridevlag hangt weer in Berkelland, zorgen over acceptatie

Bij het gemeentehuis in Berkelland is afgelopen weekend een pridevlag vernield en later in de brand ...

Innovatief Reurpop wil voorbeeld zijn in festivalwereld

Ruim negenduizend bezoekers kunnen dit weekend tijdens de vijftiende editie van het Ruurlose festiva...

De Feestfabriek stopt na tien edities met festival Mañana Mañana

De Feestfabriek stopt na de komende editie met het organiseren van festival Mañana Mañana. Belangrij...

Berkelwandelaars willen uit Achterhoekse rivier kunnen drinken

Sinds zondag 26 mei lopen verschillende Duitsers en Nederlanders dagelijks een tocht langs rivier de...