Ulft, Netherlands

 

Achterhoekse artiesten in voetsporen Madonna en U2

Meerdere Achterhoekse muzikanten treden zaterdag op voor duizenden mensen tijdens de eerste editie van Warkende Helden Live in het Gelredome in Arnhem. Met het feest willen de organisatoren onder andere een ode brengen aan mensen die werkzaam zijn in de boeren- en bouwsector.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 27 januari 2023 14:54 | Aangepast op 27 januari 2023 14:54
"Omdat ze letterlijk strijden voor hun bestaan", aldus mede-organisator William Bossong, die ook bassist is van de Drentse formatie Mooi Wark, een van de headliners op het feest. "Hoe mooi is het dan om dat gevoel even los te kunnen laten door gewoon te feesten en een biertje te pakken en te genieten." De organisatoren hopen ook op een stukje verbroedering op het feest. "Of je nou boer bent, bouwer of dat je in de zorg werkt, je hebt elkaar allemaal nodig", laat Wim van Aperlo, ook mede-organisator, weten. "De ‘warkende helden’, dat is gewoon iedereen."

Tijdens de dialectversie van Vrienden van Amstel Live, zoals de organisatie het feest zelf gekscherend noemt, treden de artiesten in de voetsporen van Normaal. In 2015 hielden de boerenrockers hun afscheidsconcert in het Gelredome. "In de boerenrock is er maar eentje die het Gelredome vol kan krijgen en dat is Normaal", geeft Bossong toe. "Bij ons kun je eigenlijk bandjes kijken die je normaal niet ziet in het Gelredome."

Achterhoek in Arnhem
Met 7.500 verkochte kaarten is Warkende Helden Live inmiddels uitverkocht. De Achterhoek is goed vertegenwoordigd zaterdagavond. Niet alleen verwachten de organisatoren een groot gedeelte van het publiek uit die regio, ook staan er verschillende streekartiesten op de planken. “Bökkers, Høken met de Heinoos en Beatcrooks, rasechte Achterhoekers, dat laat weinig aan de verbeelding over”, meent Van Aperlo.

Dialectrock
Waarom er voor de Arnhemse evenementenhal is gekozen, en niet voor een grote feesttent ergens in de Achterhoek, is volgens Bossong juist om het evenement uniek te maken: “In de feesttent staan met elkaar dat bestaat al heel veel, maar met elkaar in het stadion de dialectrock, de Nedersaksische taal, te mogen horen is toch geweldig?”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48

Lees ook

Burgerpartij Berkelland wordt opgericht

Burgerpartij Berkelland wordt volgens Jan Zappeij alsnog opgericht. Twee weken geleden liep hij met ...

Onderzoek naar basisscholen in Zelhem

De toekomst van het basisonderwijs in Zelhem wordt de komende tijd onderzocht voor de gemeente Bronc...

Orion blijft koploper na winst op Lycurgus

Active Living Orion heeft zaterdagavond de topper tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In de eigen Topspo...

Kortste dag startpunt voor het Oosterlicht

De lampen van het Oosterlicht zijn dinsdagavond ontstoken op 24 verschillende plekken, waarvan eentj...

Gewonde na ongeval op weg bij Zelhem

Een auto is maandagochtend in een sloot terecht gekomen naast de weg tussen Doetinchem en Hengelo. T...

Vordenaar speurt naar nieuwe fruitrassen

Er bestaan honderden oude en zeldzame soorten appels en peren. Vordenaar Hennie Rossel speurt al mee...