Ulft, Netherlands

Achterhoeks stel start restaurant in Arnhemse kerk

Bart Leussink en Janiek van den Broeck starten een hotel-restaurant in een voormalige kerk in Arnhem. In het pand uit 1898 zat eerst horecabedrijf Bizar Bazar, maar het wordt nu overgenomen door het Achterhoekse stel, die het de komende twee maanden naar hun eigen hand verbouwen.
Rens van Schip | 4 januari 2023 16:18 | Aangepast op 4 januari 2023 16:18
“We willen de sfeer van de kerk terug laten komen in ons restaurant en hotel”, vertelt de 24-jarige Janiek uit Didam, die samen met haar eveneens 24-jarige vriend Bart uit Ruurlo de voormalige Bizar Bazar in Arnhem heeft overgenomen. De twee werkten al verschillende jaren in de horeca. Zo deed Janiek ervaring op in het buitenland en werkte Bart bij restaurants in Zutphen en Amsterdam. Het koppel ontmoette elkaar toen ze allebei werkten bij Villa Ruimzicht in Doetinchem, dat onderdeel is van de Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+). Via deze organisatie, eigenaar van verschillende horecabedrijven in de Achterhoek, kwam het stel bij de kerk terecht. “We waren op wijnreis in Zuid-Afrika toen HIM+ belde of Bizar Bazar iets voor ons was”, aldus Janiek.

De twee hoefden niet lang te twijfelen, Bart is blij met de keuze voor het centrum van Arnhem: “De kerk is voor ons een unieke plek op een unieke locatie om een hotel en restaurant te beginnen.” In het voormalige kerkgebouw hoopt de geboren Achterhoeker zijn klanten een bijzondere beleving te gaan geven: “We willen de gasten een nieuwe fine dining-experience geven.” Ook hoopt de ondernemer de komende twee maanden zijn eigen stijl aan te brengen: “We proberen het beste uit onszelf te halen en het beste uit de producten waar we mee werken."

Uitdaging
De HIM+ verzorgde de aankoop van het pand en regelde aan de achterkant het papierwerk zodat de twee Achterhoekers zich op het restaurant kunnen richten. Janiek is blij met de ondersteuning en kennis: “We hebben ervaring als chef en als gastvrouw, maar het gedeelte ondernemen is nieuw voor ons. Daarom is het fijn om met ervaren mensen deze uitdaging aan te gaan.”

Bijzondere elementen
Volgens Bart komen historische delen van de kerk uit 1898 ook in hun nieuwe restaurant terug: “De mooie elementen van de kerk, zoals glas-in-lood, gaan we uitlichten.” De huidige naam van het restaurant, Bizar Bazar, keert niet meer terug. Wat de nieuwe naam gaat worden houdt het stel voorlopig nog voor zichzelf. Bart en Janiek hopen de horecagelegenheid begin maart te openen.

Foto: Ed Smit (HIM+)

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

College houdt vast aan De Meene als locatie voor sporthal

Het college van Berkelland houdt vast aan de keuze voor De Meene als locatie voor de nieuwe sporthal...

Montferlandse raadsleden willen weer zwemmen in Nevelhorst bij Didam

Als het aan de partijen in de Montferlandse gemeenteraad ligt, wordt er binnenkort weer gezwommen i...

Emoties op de DRU, Kaak-CEO is Officier in Orde van Oranje-Nassau

Lodewijk van der Borg, de CEO van Royal Kaak uit Terborg, is dinsdag in het CIVON Innovatiecentrum i...

Automobilist overleden bij eenzijdig ongeval Ruurlo

Bij een ernstig ongeval op de Groenloseweg (N319) tussen Ruurlo en Groenlo is zaterdagochtend een be...

Ook drugsafval gevonden in Didam, tuin bij huis is vervuild geraakt

In een tuin in Didam is begin deze maand ook drugsafval gevonden. In de eerste dagen van het nieuwe ...

Nachtelijke afsluiting A18 bij Didam voor berging vrachtwagen

De snelweg A18 bij Didam was vanaf dinsdagavond tot in de nacht in één richting afgesloten voor het ...