Ulft, Netherlands

Achterhoek zet zich schrap voor storm

Het KNMI geeft voor vrijdagmiddag en avond code oranje af voor de Achterhoek. De verwachte storm Eunice zorgt er onder meer voor dat scholen eerder de deuren sluiten en dat in de regio geen treinen rijden.
Serena Speet | 11 maart 2022 16:21 | Aangepast op 11 maart 2022 16:21
“Er kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen”, waarschuwt het KNMI, die voor de regio code oranje afgeeft van vrijdagmiddag 16.00 uur tot vrijdagavond 20.00 uur. “Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen.” Het weerinstituut roept inwoners op om weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden. Het Graafschap College geeft gehoor aan die oproep door alle locaties vanaf 13.00 uur te sluiten: “Om studenten en medewerkers de gelegenheid te geven veilig thuis te komen.”

Ook de GGD Noord- en Oost- Gelderland (GGD NOG) houdt rekening met storm Eunice, de testlocaties in Doetinchem en Lichtenvoorde sluiten vrijdagmiddag om 14.00 uur. “Heb je een afspraak op een tijdstip waarop de locatie gesloten is, dan word je gebeld voor een nieuwe afspraak”, aldus de GGD NOG. De test- en vaccinatielocatie in Apeldoorn blijft de hele dag gesloten. Alle overige locaties van de GGD NOG blijven naar verwachting open.

Openbaar vervoer
Wegens de verwachte storm wordt ook het treinverkeer in de Achterhoek afgeschaald. Vanaf 14.00 uur rijden er geen treinen meer. “We vinden het heel vervelend dat het zoveel hinder voor treinreizigers geeft”, laat de NS weten. “Maar we hebben dit besluit genomen vanwege de veiligheid op het spoor.” Volgens de vervoerder bestaat de kans dat er bomen op het spoor waaien: “Wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.” Vanaf 15.00 uur rijden er minder bussen van Arrivae en vanaf uiterlijk 18.00 uur stoppen de bussen helemaal met rijden. Alle buurtbussen zijn om 14.00 uur gestopt met rijden.

De Graafschap
De wedstrijd Roda JC - De Graafschap die vrijdagavond zou plaatsenvinden is ook afgelast vanwege storm Eunice. In Kerkrade zou de ploeg van trainer Reinier Robbemond voetballen, maar daar zette de KNVB vrijdagmiddag een streep door.

Foto: 112Achterhoek-nieuws

Lees meer over:

112Achterhoek|Eunice|storm|

Lees ook

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

‘Explosief’ bij woning in Halle blijkt een pers voor wietolie

Een mogelijke bom heeft dinsdag voor de nodige consternatie gezorgd in het kleine dorp Halle. De Exp...

Automobiliste gewond na botsing op kruising in Eibergen

Een automobiliste is woensdagavond gewond geraakt bij een botsing in Eibergen. Ze werd geraakt door ...

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Doorbraak in coldcase Tonny ter Horst, Doetinchemmer gearresteerd

De politie heeft een vijftigjarige man uit Doetinchem aangehouden vanwege de moord op Tonny ter Hors...

Grote brand bij coatingbedrijf in Doetinchem, één persoon naar huisarts

Bij een coatingbedrijf op een industrieterrein in Doetinchem is maandagochtend een grote brand uitge...