Nieuwenhuis weer in selectie wereldbeker

Gepubliceerd: 21-12-2020 12:12. Bijgewerkt: 21-12-2020 18:25

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem is door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de wereldbekerveldrit op 27 december in het Belgische Dendermonde. De Nederlandse equipe leek Mathieu van der Poel te moeten missen, maar de wereldkampioen besloot maandag om toch de derde ronde van de wereldbeker te rijden.

De veldrit in Dendermonde is de derde wereldbekercross van het seizoen. De 24-jarige Nieuwenhuis reed zondag in Namen zijn eerste wereldbeker van het seizoen en eindigde op de elfde plaats. Bij de eerste wereldbekercross in het Tsjechische Tabor liet de 24-jarige Zelhemmer verstek gaan na een lang wegseizoen, waarin hij onder meer zijn debuut maakte in de Tour de France. Nieuwenhuis richt zijn peilen dit jaar op het Nederlands kampioenschap op 10 januari in Zaltbommel en het wereldkampioenschap veldrijden op 31 januari in het Belgische Oostende.

Nieuwenhuis reed dit seizoen vooralsnog vier crossen. Bij zijn rentree in het veld tijdens de Superprestige in het Belgische Boom eindigde hij als zeventiende. Het weekend daarop eindigde hij op zaterdag in Antwerpen als elfde, waarna hij een dag later 21ste werd bij de Superprestige van Asper-Gavere.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)