Nieuwenhuis trekt opnieuw het veld in

Gepubliceerd: 25-11-2020 16:11. Bijgewerkt: 25-11-2020 16:22

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem keert komende winter terug in het veldrijden. Na een succesvol wegseizoen hoopt de renner de ingezette lijn door te trekken in het veld.

‘’Ik kijk erg uit naar het veldritseizoen, vertelt de 24-jarige wielrenner bij zijn ploeg Team Sunweb. “Na een succesvol seizoen op de weg kan ik me nu opmaken voor een winter met modder.’’ Op de weg maakte de Zelhemmer onder meer zijn debuut in de Tour de France en eindigde hij derde bij de Parijs-Tours. De focus van de wielrenner ligt de komende tijd vooral bij de maand januari. ‘’Dan zijn de nationale- en wereldkampioenschappen, dus wil ik in mijn beste vorm zijn. We zullen een goede training- en raceperiode gebruiken om die doelen op te bouwen’’, zegt Nieuwenhuis.

Zondag 6 december staat voor Nieuwenhuis de eerste cross op het programma, namelijk de Superprestige-manche van Boom in België. “Ik kijk ernaar uit om aan het seizoen te beginnen. Ik ben blij dat het in deze tijden kan doorgaan’’, besluit de Achterhoeker.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)