Nieuwenhuis rijdt wereldbeker in eigen land

Gepubliceerd: 28-12-2020 13:12. Bijgewerkt: 28-12-2020 13:39

Zelhemmer Joris Nieuwenhuis is door bondscoach Gerben de Knegt ook opgenomen in de selectie voor de enige Nederlandse wereldbekerveldrit van dit seizoen. De cross in het Zeeuwse Hulst is de derde in het wereldbekerklassement voor de renner van Team Sunweb.

Zondag eindigde Nieuwenhuis in de wereldbekercross in het Belgische Dendermonde als zeventiende, in een cross die gekenmerkt werd door het loodzware, modderige parcours. Een week eerder behaalde Nieuwenhuis tijdens de wereldbekerveldrit in Namen zijn beste resultaat van dit seizoen, toen hij als elfde de streep passeerde. De wereldbekercross in Hulst op zondag 3 januari wordt wederom een treffen tussen wereldkampioen Mathieu van der Poel en de Belg Wout van Aert, die dit seizoen de dienst uitmaken in het veldrijden. Nieuwenhuis wilde in vorm zijn voor het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap, eind januari.

Het NK - waar Nieuwenhuis eerder dit jaar nog derde werd - zou plaatsvinden op 10 januari in Zaltbommel, maar vanwege de verscherpte coronamaatregelen ging een streep door het kampioenschap. Het WK, dat op 31 januari gehouden wordt in het Belgische Oostende, gaat wel door. Eerder dit jaar werd Nieuwenhuis nog twaalfde op het wereldkampioenschap veldrijden in het Zwitserse Dübendorf.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)