Nieuwenhuis kijkt uit naar Champs-Élysées

Gepubliceerd: 22-06-2021 17:06. Bijgewerkt: 22-06-2021 17:02

Wielrenner Joris Nieuwenhuis staat zaterdag in Brest aan de start van zijn tweede Tour de France. De Zelhemmer, die een belangrijke rol moet vervullen in de sprinttrein van Team DSM, kijkt minder gespannen uit naar de Ronde van Frankrijk dan vorig jaar.


"Vorig jaar was het allemaal heel nieuw. En nu heb ik het al een keer meegemaakt en dat scheelt qua spanning", vertelt Nieuwenhuis. Dit jaar kreeg de Zelhemmer meer tijd om zich voor te bereiden. Zo ging hij op hoogtestage in Andorra en heeft hij verschillende koersen gereden in België en Frankrijk. De ploeg van Nieuwenhuis, Team DSM, richt zich tijdens deze Tour de France op dagsucces oftewel het winnen van één of meerdere etappezeges. "We gaan er eigenlijk een beetje op dezelfde manier als vorig jaar naartoe om ritten te pakken", vertelt de wielrenner, die zelf hoopt bij te dragen aan eventueel sprintsucces van Cees Bol. "Met de trein met Cees hopen we dit jaar een rit te pakken, of meerdere."

Of de 25-jarige Zelhemmer, die samen met Robert Gesink de Achterhoekse eer hoog houdt tijdens de Tour, zelf ook voor zijn kans kan gaan is afhankelijk van het verloop van de koers, maar het is geen doel. "Je ziet het in de Giro ook dit jaar," zo doelt Nieuwenhuis op streekgenoot Koen Bouwman, die dit jaar dicht bij een etappeoverwinning in de Ronde van Italië was. "Je zit een keer mee in een goeie vlucht en je hebt een goede dag, je weet het niet, maar dat is niet hoe ik er momenteel in sta."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)