Nieuwenhuis geselecteerd voor WK veldrijden

Gepubliceerd: 27-01-2020 9:01.

Veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem is door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor het WK veldrijden. Het wereldkampioenschap wordt zondag verreden in het Zwitserse Dübendorf.

"We doen in elke categorie mee om het podium", aldus bondscoach Gerben de Knegt over de titelkansen van de Nederlandse veldrijders. Bij de mannen is Mathieu van der Poel titelkandidaat nummer een. Ook bij de dames, de beloftencategoriën en bij de junioren zijn er titelkandidaten voor Nederlands goud. Nieuwenhuis toonde zijn goede vorm door zondag lang mee te rijden met de beste renners tijdens de laatste wereldbeker van het seizoen in Hoogerheide. Uiteindelijk moest de renner van Team Sunweb genoegen nemen met de veertiende plek op de snelle omloop in het Noord-Brabantse dorp.

Naast Mathieu van der Poel en Nieuwenhuis zullen bij de mannen ook Corné van Kessel, Lars van der Haar, David van der Poel, Stan Godrie en Sieben Wouters aan de start verschijnen voor Nederland. De Nederlandse dames moeten het doen zonder de geblesseerde Marianne Vos, maar hebben met Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Lucinda Brand drie favorieten voor de titel.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)