Nieuwenhuis elfde bij wereldbeker Namen

Gepubliceerd: 20-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 20-12-2020 16:20

Joris Nieuwenhuis is zondag op de elfde plaats geëindigd in de wereldbeker veldrijden in het Belgische Namen. De overwinning ging naar wereldkampioen Mathieu van der Poel, die in de slotfase afrekende met de belg Wout van Aert en de Brit Tom Pidcock.

Nieuwenhuis, die vanaf de derde rij moest starten, kon in de openingsfase direct de aansluiting vinden in de subtop van het veld, met daarin onder meer Belgisch kampioen Laurens Schweeck en oud-Nederlands kampioen Lars van der Haar. Gedurende de negen ronden durende wedstrijd op het ruim 2,5 kilometer parcours rondom de Citadel van Namen, wist de Zelhemmer telkens een plekje naar voren op te schuiven. Halverwege de wedstrijd was Nieuwenhuis opgeklommen tot de negende plaats, vlak achter landgenoot Ryan Kamp. Aan de kop van de wedstrijd leek Pidcock lang met de overwinning aan de haal te gaan, tot wereldkampioen Van der Poel twee tandjes bijzette en het initiatief overnam.

Daarna moest de renner van Team Sunweb, die afgelopen zomer debuteerde in de Tour de France, weer een aantal plekjes cadeau doen. Na ruim een uur cross eindigde Nieuwenhuis op de elfde positie, ruim drie minuten achter winnaar Van der Poel. Het was voor Nieuwenhuis de eerste wereldbeker van het seizoen en pas de vierde cyclocross-race van zijn seizoen. De Zelhemmer wil graag in topvorm zijn op het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap, eind januari.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)