Nieuwenhuis beleeft rentree in Tour Alsace

Gepubliceerd: 03-08-2018 10:08. Bijgewerkt: 03-08-2018 10:09

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem maakt na een periode van revalideren momenteel zijn rentree in de Tour Alsace. In het voorjaar is door een operatie de vaatvernauwing in zijn lies opgelost, waardoor het wegseizoen voor een groot deel aan de wielrenner voorbij is gegaan.


“Het is onbeschrijfelijk hoe graag ik weer wil koersen”, aldus Nieuwenhuis, die vrijdag alweer de derde etappe rijdt in de koers door de Vogezen. “Dat is waar ik het voor doe. Als je zo lang traint, weet je weer waarom je wielrenner bent geworden, om wedstrijden te rijden.” De Tour Alsace duurt tot zondag en de wielrenner uit Zelhem wil vooral te weten komen hoe zijn lies aanvoelt. “Het is een hele mooie wedstrijd om weer te beginnen en ik ben benieuwd hoe het gaat. Het is moeilijk om te zeggen.” Na twee etappes staat de Zelhemmer 23e in het algemeen klassement.

Waar deze zomer eigenlijk een test op de weg moest worden voor Nieuwenhuis, die eerder successen vierde als veldrijder, werd het een periode van herstellen. “Ja, dat is niet anders”, vertelt de 22-jarige sporter. “Ik ben heel blij dat de operatie is gelukt en nu is het vooral verder kijken naar de komende tijd en opbouwen naar het crossseizoen. Ik hoop in dat seizoen mooie dingen te laten zien en daarna word ik prof bij Sunweb en wil ik mijzelf constant weer verbeteren tot ik ook mooie dingen kan laten zien bij de grote mannen. Daar gaat het eigenlijk om.”

Dromen over kasseien
Stiekem heeft hij voor het volgende wegseizoen in de zomer al een droomkoers op het oog. “Parijs-Roubaix, dat is niet zo heel moeilijk”, zegt de Zelhemmer lachend. De eendaagse koers over kasseien, een van de vijf traditionele wielerklassiekers, is een droom voor Nieuwenhuis: “De ploeg weet dat ook wel, ik heb het al meerdere malen gezegd. Ik hoop dat ze me volgend jaar opstellen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)