Nieuwenhuis ambitieus in de Tour de l’Avenir

Gepubliceerd: 19-08-2017 12:08. Bijgewerkt: 19-08-2017 12:13

Joris Nieuwenhuis hoopt zich de komende dagen te laten zien in de Tour de l’Avenir. De Zelhemse wielrenner gaat met de Nederlandse ploeg voor dagsucces in de beloftenkoers die vrijdag van start ging.

"Ik was verbaasd dat ik mee mocht", zegt Joris Nieuwenhuis over zijn deelname aan de wielertour over negen etappes. Een schouderblessure kostte de 21-jarige Zelhemmer deelname aan het Nederlands Kampioenschap in Montferland, maar nu is hij volledig hersteld. "Eigenlijk heb ik er geen last meer van", aldus Nieuwenhuis, die al voorzichtig naar de wintermaanden kijkt. "Dat ik mee mocht is belangrijk voor mij omdat ik dan nog een goede meerdaagse kan rijden richting het cross-seizoen. Ik hoop me te laten zien om eventueel nog een plekje te bemachtigen voor het WK."

In een sterk deelnemersveld wil Nieuwenhuis zich dit jaar in de eerste vijf etappes laten zien. "De beste beloften van het seizoen", zo omschrijft de Zelhemse wielrenner zijn tegenstanders. "Ik ga de Tour hier niet winnen, maar ik kan wel een mooie rol spelen. Dit jaar willen we voor ritzeges gaan en dat kan bij mij alleen als ik in een ontsnapping zit."

De Tour de l’Avenir is vrijdag van start gegaan in Loudéac. De laatste etappe is volgende week zondag met een finish in de Alpen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)