Nieuwe uitstraling voor centrum Didam

Gepubliceerd: 20-01-2022 16:01.

In het centrum van Didam is sinds de start van de uitvoering van het centrumplan al heel wat veranderd. Zo is de richting van het verkeer aangepast en zijn er grote witte bakken geplaatst rondom de kerk.


“De witte bakken gaan we inplanten met de zogenaamde prairiebeplanting”, vertelt wethouder Oscar van Leeuwen. “Die geven een heel kleurrijk beeld en als we in de lente de planten op zien komen, dan zul je zien dat hier heel veel insecten komen. Daar stimuleren we de biodiversiteit mee.” Een van de meest besproken onderwerpen onder de inwoners zijn de nieuwe grote lantaarnpalen. Voor inwoner Karin van der Velden waren de lantaarnpalen even wennen. “Ik dacht eerst: jeetje, wat hebben ze daar ingezet”, vertelt van der Velden. “Maar als je het deze zomer gaat zien, met de bomen in het groen dan denk ik toch dat het heel mooi is.” Wethouder van Leeuwen geeft aan dat de lantaarnpalen overdag nu erg opvallen omdat er geen beplanting omheen staat. “In de avond kunnen we straks heel mooi de kerk en de planten die hier komen te staan belichten, dat geeft een heel mooi sfeer beeld. Daarom is er gekozen voor deze toch wel wat opzienbarende lantaarnpalen.”

Het centrum is nog niet klaar, bij onder andere de supermarkten gaan er nog verschuivingen plaatsvinden. De gemeente wil onder meer de Aldi naar het centrum halen. “Daarvoor gaat het nieuwe gedeelte van het oude gemeentehuis slopen", aldus de wethouder. "Op die locatie komt dan de Coop en in het gebouw van de Coop komt dan de Aldi." De wethouder geeft aan hiermee een aantrekkelijk centrum te willen creëren. Tegen dit plan lopen nog wel bezwaren vanuit de Albert Heijn in Didam, ook heeft de supermarkt beslag gelegd op het oude gemeentehuis. “In onze beleving zijn die bezwaren ongegrond”, geeft de wethouder aan. “We gaan er nog volledig vanuit dat het de Coop en de Aldi zijn die zich daar gaan vestigen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)