Nieuwe thuisdeceptie voor De Graafschap

Gepubliceerd: 04-03-2022 21:03. Bijgewerkt: 04-03-2022 23:03

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw puntenverlies geleden tegen een laagvlieger op de eigen Vijverberg. Tegen Jong AZ kregen de Doetinchemmers meer dan voldoende kansen op een doelpunt, maar niemand wist te scoren: 0-0.

Na een kwartier spelen was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk via Jesse Schuurman. Zijn poging werd gestopt door Jong AZ-doelman Sem Westerveld, die vaker een sta-in-de-weg zou blijken. Tien minuten later was Sam Hendriks uit een hoekschop dichtbij de openingstreffer, maar hij kopte van dichtbij op de lat. De Graafschap was sterker en raakte in de dertigste minuut opnieuw het aluminium. Ditmaal was het Giovanni Korte, hij schoot op aangeven van Julian Lelieveld tegen de paal. Vlak voor rust probeerde Schuurman het met een hard schot, maar Westerveld bracht redding.

Een kopbal van Korte werd vlak na rust door Weseterveld op de lat getikt. Jasper van Heertum kreeg na een uur spelen een mogelijkheid, maar kopte over. Vlak daarna betraden twee supporters het veld. Na een korte onderbreking ging het spel weer verder. Jong AZ, waar Winterswijker Mexx Meerdink na rust binnen de lijnen kwam, creërde nauwelijks mogelijkheden, terwijl De Graafschap kansen bleef missen. Jeffrey Fortes schoot acht minuten voor tijd op de lat, terwijl invaller Danzell Gravenberch de bal van dichtbij niet in het doel kreeg.

Na het derde gelijke spel op rij in eigen huis ziet De Graafschap de achterstand op de kop van de ranglijst oplopen. De club staat zevende. De volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond is volgende week vrijdag op bezoek bij NAC Breda.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)