Nieuwe MRI Slingeland Ziekenhuis komt via dak

Gepubliceerd: 25-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 26-06-2019 9:27

Een nieuwe MRI-scan is dinsdagmiddag met een hijskraan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem in gehesen. De bijzonder grote operatie biedt het ziekenhuis de mogelijkheid om patiënten sneller en makkelijker te helpen.


"Er is een opening in het dak gemaakt, waardoor de ene MRI naar buiten gehesen kon worden en de andere MRI geplaatst kon worden", aldus radioloog Alexander ter Rahe. "De MRI weegt 4,2 ton, dus dat is een zwaargewicht." Het vervangen van de oude MRI-scan door de nieuwe is een grote operatie voor het ziekenhuis. "Dat is een goed georganiseerde operatie, vooral qua logistiek", Ter Rahe uit. "Maar ook voor de productie van MRI's voor patienten, omdat deze een tijd niet gemaakt kunnen worden."

Ter Rahe is blij dat de nieuwe MRI geplaatst wordt: "De beeldkwaliteit wordt beter en de onderzoeken verlopen sneller. We hebben in het Slingeland korte wachtlijsten en dat kunnen we op deze manier garanderen." Ook voor de patiënt die in de MRI ligt, is de scan een verbetering. "Het comfort van de patiënt gaat er ook op vooruit", aldus Ter Rahe.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)