Nieuwe lift in Action ’s-Heerenberg geopend

Gepubliceerd: 13-06-2018 14:06. Bijgewerkt: 13-06-2018 15:14

De Action in hartje ’s-Heerenberg is vanaf woensdag toegankelijker voor minder valide personen. Een klacht van de Kilderse Carina Franken-Hermsen heeft geleid tot de plaatsing van een lift.


"Ik had kippenvel toen ik in de lift zat", aldus Franken-Hermsen. "Ik had echt het idee van, yes, dit heb ik maar mooi voor elkaar gekregen. Een fantastisch gevoel." De Kilderse diende in 2017 een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens omdat zij de winkel niet toegankelijk genoeg vond. "Daar zijn we haar ook dankbaar voor", aldus verkoopleider Evert Jan van der Es van de Action. De winkelketen kwam snel in actie en kon woensdag de lift openen: "Dat hebben we ook met haar heugelijk gevierd."

Het beleid van de Action in Nederland is inmiddels aangepast. "Het heeft ons wel wakker geschud", beaamt Van der Es. “Het is nooit de intentie geweest om ontoegankelijke winkels te openen. Voor elke nieuwe winkel die we gaan openen, is dit nu onderdeel van het beleid. Zonder toegankelijkheid geen Action." Franken-Hermsen is blij dat ze de stap heeft gezet. "Ik kreeg zelfs taart", aldus de glunderende Kilderse. "Het was echt een feestelijke gebeurtenis, ik voel me net de koningin."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)