Nieuwe duofiets in gebruik genomen in Loil

Gepubliceerd: 27-07-2020 10:07. Bijgewerkt: 27-07-2020 10:31

De duofiets van de Dorpsraad in Loil is afgelopen week in gebruik genomen. De fiets zou eigenlijk dit voorjaar al voor het eerst op pad gaan, maar vanwege de coronacrisis ging daar een streep door.

"We hadden de fiets in november van het vorige jaar al gereed, maar in de winter is het niet fijn om te fietsen", aldus Tonnie Peters van de Kontaktraad Loil. "Vervolgens wilden we dit voorjaar de fiets in gebruik nemen, maar vanwege de coronacrisis kon dat toen ook niet." De fiets kon worden aangeschaft als onderdeel van een eenmalige subsidie van 25.000 euro van de gemeente Montferland. Het traject van aanschaf tot het gebruiksklaar zijn van de fiets nam volgens Peters flink wat tijd in beslag: "Er zijn allerlei voorwaarden waaraan je moet voldoen en daarnaast moet je de fiets verzekeren. Dat is lastig, omdat je in principe vreemden op je fiets laat rijden." Afgelopen week was het dan zo ver en konden Marietje Wenting en haar dochter Inge als eerste gebruik maken van fiets gebruiken.

Volgens Peters is de belangstelling voor de fiets groot. De organisatie vraagt drie euro per dagdeel voor het huren van de duofiets. "Dat is om ervoor te zorgen dat we alleen serieuze reserveringen krijgen en dat dekt een deel van de jaarlijkse kosten voor onderhoud die we hebben", aldus Peters. "Via Kruiswerk Achterhoek hebben we ook geregeld dat als er pech is met de fiets, dat er zo snel mogelijk een monteur komt die het probleem verhelpt. Op die manier kunnen de gebruikers onbezorgd genieten van de fiets."

Foto: Kontaktraad Loil

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)