Nieuwe Doetinchemse schoolbieb geopend

Gepubliceerd: 09-10-2018 15:10. Bijgewerkt: 09-10-2018 15:54

De nieuwe schoolbibliotheek van Het Noorderlicht is dinsdagochtend op feestelijke wijze geopend door wethouder Maureen Sluiter. De nieuwe voorziening moet het makkelijker maken voor leerlingen van de Doetinchemse school om boeken te lenen en het lezen zo bevorderen.


"Het is heel belangrijk om veel te lezen", aldus Herman Nieuwenhuis, directeur van Het Noorderlicht. "Wij vinden het prettig deze bibliotheek hier in huis te hebben, zodat we heel snel kunnen wisselen van collectie in de klas en kinderen ook kennis maken met heel veel verschillende boeken." Wethouder Sluiter ondersteunde het initiatief van harte. "Lezen heeft zoveel verschillende facetten in zich. Het geeft je fantasie, het geeft je dromen, het is goed voor de taal en je brengt kinderen bij elkaar", geeft Sluiter aan. "Als je dan de boeken dicht bij de kinderen kan brengen en het heel laagdrempelig kan maken, vinden we dat ontzettend belangrijk."

Voor het realiseren van de 'Noorder Bieb', zoals de bibliotheek gaat heten, kreeg de school hulp van Bibliotheek West-Achterhoek. Het eindresultaat was volgens Sluiter een schoolvoorbeeld. "Dit is hoe je het zou willen", aldus de wethouder. "Deze school vervult op verschillende manieren een hele belangrijke functie in de wijk en dan kun je op deze manier ook nog de bibliotheek heel dichtbij brengen." Nieuwenhuis is er van overtuigd dat ondanks de digitale ontwikkelingen het boek voorlopig niet uit de klas verdwijnt. "Onderschat ook de kracht van platen en illustraties niet. Het boek, dat blijft."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)