Nieuwe directeur voor Kasteel Huis Bergh

Gepubliceerd: 13-01-2022 13:01.

Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg heeft vanaf begin februari een nieuwe directeur. Heidi van Limburg Stirum neemt de functie over van Marijke Brouwer, die met pensioen gaat.

“Ik heb het werk hier vijf jaar lang met heel veel plezier gedaan”, vertelt huidig directeur Brouwer. “Ik heb heel veel geleerd, maar vind het ook fijn dat ik het nu kan overdragen omdat ik met pensioen ga. Het voelt goed voor mij.” De toekomstige directeur, Van Limburg Stirum, is momenteel producent van het evenement 'Dag van het Kasteel' en projectleider van een landelijk onderzoek naar koetshuizen in Nederland. Brouwer zal haar opvolger de komende twee maanden nog inwerken, waarna ze de deur van Kasteel Huis Bergh als directeur achter haar dichttrekt.

Van Limburg Stirum geeft aan te zijn gevallen voor het totaalpakket: "Huis Bergh is een van de weinige hoog adellijke twaalfde-eeuwse burchten in Nederland en het is het enige kasteel met een originele burcht, kapel, munt en laatmiddeleeuwse wal. Maar ook de verbondenheid van het kasteel met het historische stadje ’s-Heerenberg en de prachtige omgeving spreken mij erg aan. Als architect ben ik blij dat in mijn nieuwe functie weer plaats is voor mijn oude liefde: historische gebouwen.”

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)