Nieuwe crossklassen Zwarte Cross bekend

Gepubliceerd: 10-10-2019 13:10. Bijgewerkt: 10-10-2019 14:08

De Zwarte Cross heeft voor 2020 twee nieuwe crossklassen bekend gemaakt. De Cribsklasse en de Sprookjesklasse zullen tijdens het festival de Miva-klasse en Krang-klasse vervangen.

"Blijkbaar vinden wij niets mooier dan kijken naar gewone mensen die in hun gewone omgeving doodgewone dingen doen", aldus de organisatie over de Cribsklasse. "Gun de bezoekers van de Zwarte Cross dan ook eens een kijkje achter jouw voordeur. Denk aan rijdende huiskamers, slaapkamers, badkamers of tuinhuisjes." Met de Sprookjesklasse wil de Zwarte Cross de bezoekers uit de dagelijkse sleur halen: "De moed zakt je telkens weer in de schoenen als je het nieuws kijkt. Dan is het maar beter om in sprookjes te geloven: en we leven allemaal nog lang en gelukkig." De organisatie noemt in deze klasse Roodkapje en de grote boze Trump, Sneeuwwitje en de zeven transgenders als mogelijke voorbeelden.

De Zwarte Cross bedenkt ieder jaar twee nieuwe klassen om de vaste klassen zoals de wegraceklasse, brommerklasse en zwaargewichtklasse aan te vullen. Om als deelnemer over de crossbaan te scheuren tijdens de komende Zwarte Cross moeten de crossers snel zijn. Afgelopen jaar gingen alle kaarten voor de crossklassen binnen anderhalve minuut over de toonbank.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)