Nieuwe club voor ambitieuze Van Haarlem

Gepubliceerd: 04-05-2018 6:05. Bijgewerkt: 04-05-2018 9:18

Daan van Haarlem maakt een transfer naar de Tsjechische topclub VK Karlovarsko. De 29-jarige volleyballer uit Doetinchem heeft getekend voor één jaar.

“Ik ben absoluut tevreden, ik ben daar eerste spelverdeler en de club wil me graag hebben”, laat Daan van Haarlem desgevraagd weten. “Tsjechië is een mooi volleyballand, waar op hoog niveau wordt gespeeld.” Na een noodgedwongen transfer halverwege het seizoen naar Levski Sofia uit Bulgarije is de ambitieuze spelverdeler blij met zijn eenjarige contract. “Karlovarsko is kampioen geworden van Tsjechië, dus we gaan Europa in”, aldus Van Haarlem. “Dat zorgt voor mooie doelen volgend seizoen.”

De Doetinchemmer komt deze zomer ook met ‘de lange mannen’ in actie om zich voor te bereiden op het WK in september. “We zijn begonnen met trainen met de Nederlandse ploeg”, vertelt de 1,98 meter lange volleyballer. “We spelen verschillende oefenduels in Nederland. Ook in Doetinchem op 20 mei, dus dat is lekker.” Na de wereldkampioenschappen vertrekt Van Haarlem naar Tsjechië. “Hopelijk vertrek ik zo laat mogelijk”, aldus de spelverdeler. “De WK, dat is voor nu het hoofddoel om daar zo ver mogelijk te komen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)