Nieuwe baan voor crossers Lichtenvoorde

Gepubliceerd: 14-11-2019 11:11. Bijgewerkt: 14-11-2019 12:01

Met het aandragen van een nieuwe crosslocatie gaat de wens van Fietscrossclub Lichtenvoorde mogelijk in vervulling. Oost Gelre wil de crossers samen met de Stichting Bloemencorso huisvesten in de wijk Flierbeek, ter hoogte van Het Veen en Het Brook.

(De fietscrossclub sprak al eerder haar wens voor een nieuwe baan uit, 08-10-2019)

"Op dit moment zitten meerdere corsogroepen heel hoog met het vinden van een geschikte locatie", laat voorzitter Herman ter Haar van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde weten over de noodzaak van een nieuwe plek. "We zijn dan ook erg blij met de mogelijk nieuwe locatie. Wel vinden wij het belangrijk om de buurt mee te nemen in de besluiten en ontwikkelingen." De voorzitter van de Fietscrossclub Lichtenvoorde sluit zich bij de woorden van Ter Haar aan: "Op dit moment hebben wij met onze huidige buurt een goede verstandshouding", aldus Coen Gribboek. "Wij hopen dit ook met de nieuwe buurtbewoners te kunnen opbouwen."

De fietscrossers willen al langere tijd een nieuwe baan. "Het is mijn thuisbaan, maar voor mij wordt het nu langzaam een beetje te klein", liet BMX’er Kevin Brethouwer begin oktober aan REGIO8 weten. Volgens wethouder Bart Porskamp versterkt de nieuwe locatie de positionering als evenementengemeente: "Met de komst van een nieuwe baan kunnen er in Oost Gelre grotere fietscrossevenementen gehouden worden." Een van die evenementen is het NK, een grote wens van Gribboek: "Je kan daardoor ook meer leden gaan werven."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)