Nieuw-Wehlse volleybalster wint beker

Gepubliceerd: 20-02-2018 13:02. Bijgewerkt: 20-02-2018 13:47

Volleybalster Brechtje Kraaijvanger (19) uit Nieuw-Wehl heeft zondagmiddag met Sliedrecht Sport de nationale beker gewonnen. Met een ruime 3-0 overwinning versloegen ze Eurosped uit Vroomshoop.

“Het is zo mooi om een prijs te pakken. Ik heb misschien niet gespeeld, maar ik sta liever aan de kant en dat we dan winnen, dan dat ik wel speel en we verliezen,” aldus Brechtje Kraaijvanger. Sliedrecht was het te kloppen team, want ze staan al het gehele seizoen bovenaan in de competitie. Volgens de volleybalster bleef het team echter scherp. “We onderschatten Eurosped absoluut niet, ze waren aan een goede reeks wedstrijden bezig en zaten in een flow”, vertelt Kraaijvanger. “We hebben voorafgaand aan de finale de tegenstander twee keer geanalyseerd, dat is al het dubbele van wat we normaal gesproken doen.” Toch won Sliedrecht zonder veel problemen (25-21, 25-20, 25-16) van het team uit Twente.

Kraaijvanger, die na twee maanden uitval door een enkelblessure weer terug is binnen de selectie, heeft nu zin in de laatste periode van de competitie. “Nu kijken we verder, want de kampioenspoule gaat beginnen”, aldus de diagonaalspeelster. “We spelen hierin twee keer tegen elke tegenstander in een poule van zes teams.” De winnaar van die poule wordt landskampioen. Het team uit Sliedrecht gaat net als vorig seizoen als koploper de kampioenspoule in. Vandaar dat de verwachtingen hoog zijn. “Het doel is natuurlijk om opnieuw landskampioen te worden. Dat zou echt uniek zijn. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een team zowel de Supercup en de beker als het landskampioenschap pakt.”

Loopbaan
Brechtje begon haar volleyballoopbaan bij Halley in Wehl. Via VCV uit Varsseveld kwam de 1,87 meter lange speelster twee jaar geleden terecht bij Flamingo’s uit Gennep, waar ze haar eredivisiedebuut maakte. Na slechts een jaar had ze zich al in de kijkers gespeeld en werd ze, tot haar eigen verbazing, gevraagd voor het grote Sliedrecht Sport. “Dat had ik echt niet verwacht, dit was pas mijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten lopen.”

Foto: Brechtje Kraaijvanger (bovenste rij, tweede van links)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)