Nieuw tv-seizoen voor Winterswijkse uilen

Gepubliceerd: 28-02-2018 15:02. Bijgewerkt: 28-02-2018 16:37

De realityserie over een koppeltje Winterswijkse steenuilen is bezig aan een nieuw seizoen. Op de webcams van Beleef de Lente kunnen liefhebbers tijdens het broedseizoen weer de verrichtingen van de vogels volgen.

“We gaan er weer voor dit jaar”, vertelt Ronald van Harxen van Beleef de Lente vol goede moed. Gedurende het hele broedseizoen kun je de verrichtingen volgen van de gevleugelde inwoners van Winterswijk. Vorig jaar werd het sprookje verpest door een steenmarter die het nest verstoorde. “Een wat dramatische afloop, maar er zit hier nu weer een nieuwe paartje.” Die dramatische afloop ging bij liefhebber en vaste kijker Geert van Dijk niet in de koude kleren zitten. ‘’Ja dat was behoorlijk aangrijpend, de dagen erna zie je dat het misgaat met de kuikens. Maar andere jaren zie je dat ze aan het einde de kast uit komen en zie je ze heen en weer rennen over die takken. Dat is prachtig!" 

De webcams van Beleef de Lente zorgen niet alleen in Nederland voor bekijks. “Er wordt natuurlijk in Nederland enorm veel naar gekeken, maar eigenlijk over de hele wereld kijken er mensen”, aldus Van Harxen. Volgens hem lopen de kijkcijfers in de honderdduizenden. Hij hoopt, mede voor al die kijkers, dat er meerdere hoofdrolspelers in beeld gaan komen. “Ik hoop nog eens een keer op vijf eieren en vijf jongen. Op andere plekken hebben we dat regelmatig, maar hier zijn we nog nooit verder gekomen dan vier.” Ook Geert van Dijk kan niet wachten. “Een paar weken is het broed, broed, broed en daarna begint het feestje met de jongen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)