Nieuw festival brengt Oerol naar Achterhoek

Gepubliceerd: 20-09-2021 14:09. Bijgewerkt: 20-09-2021 14:27

Bezoekers verplaatsten zich dit weekend per fiets tussen de podia in Halle-Heide tijdens de eerste editie van Op ’t Arf in de Hiet. Initiatiefnemers Maria en Bernard Lucassen raakten geïnspireerd door Oerol op Terschelling en zagen in de festivalloze zomer ruimte voor het nieuwe cultuur- en muziekevenement.


“Allemaal een beetje rustig en gemoedelijk aan”, zo omschrijft medeorganisator Bernard Lucassen de sfeer van Oerol, die hij over wilde brengen in de omgeving van Halle-Heide. “Dat moet in de Achterhoek ook kunnen. Ook omdat er met corona heel lang niks te doen was.” Festivalgangers verplaatsten zich zaterdag en zondag tussen de acht locaties, met het Heidehuus als epicentrum. “Je hebt heel weinig uitstoot, maar het is ook knoertgezellig op de fiets”, zegt Lucassen over de keuze voor de verschillende podia. “Je spreekt elkaar nog eens aan.”

Bij het Heidehuus stonden onder meer foodtrucks en een markt van streekproducten, terwijl boerenerven in de omgeving dienst deden als podium. Erik Knoef, onderdeel van het muzikale cabaretduo 'Één en Ander', is enthousiast over Op ’t Arf in de Hiet. “Het geeft wel een festivalgevoel”, zegt Knoef over het rondtrekkende publiek. “Je ziet overal groepjes mensen die onderweg zijn. Dat is echt wel geweldig, dat voelt als een festival, een klein Oerol zeg maar.”

‘Biedt wel perspectief’
Of het festival in Halle-Heide een blijvertje is, is voor organisator Lucassen nog niet duidelijk. Hoewel er geen verlies is gemaakt, had hij graag meer bezoekers dan de ongeveer 250 gezien. “Dit biedt wel toekomstperspectief en we hebben het draaiboek al klaar”, zegt de organisator. “Maar pas als ik acht medewerkers heb die zich met de organisatie bemoeien, ga ik door.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)