Nieuw compliment mantelzorgers Montferland

Gepubliceerd: 18-04-2019 22:04. Bijgewerkt: 19-04-2019 10:16

Het mantelzorgcompliment voor de 1200 mantelzorgers in de gemeente Montferland dat eerst helemaal zou worden wegbezuinigd, blijft nu toch in een andere vorm voor mantelzorgers bestaan. De gewijzigde invulling van het mantelzorgcompliment maakt deel uit van een bezuinigingspakket van ruim 1 miljoen euro op de sociale sector dat donderdagavond in de gemeenteraad door een meerderheid werd aangenomen.

Mantelzorgers in Montferland krijgen nu nog een jaarlijkse waardering van de gemeente middels LOKO-bonnen ter waarde van 100 euro. Deze bonnen kunnen besteed worden bij verschillende ondernemers in de de gemeente. De coalitiepartijen kwamen tijdens de raadsvergadering met een voorstel om deze LOKO-bonnen af te schaffen en te vervangen door een jaarlijkse mantelzorgersbijeenkomst waarbij zij een passende attentie of cadeau krijgen uitgereikt. Voor de uitvoering hiervan willen de coalitiepartijen 50.000 euro beschikbaar stellen, waarin Montferland zelf mag bepalen hoe dat bedrag op een passende manier kan worden besteed. Hierdoor wordt er 104.000 euro bespaard op de huidige vorm van het mantelzorgcompliment. De invulling van dit mantelzorgcompliment werd niet gesteund door de oppositiepartijen PvdA en Lijst Groot Montferland.

In het pakket van bezuinigingsmaatregelen op de sociale sector zit wel het weg bezuinigen van praktijkondersteuners bij huisartsen, het invoeren van een kilometerbudget voor de regiotaxi, personeelskosten bij zorgorganisatie Welcom en het investeren in goede gesprekken tussen cliënt en aanbieder om vooraf een goed beeld te krijgen welke ondersteuning mensen nodig hebben. Dit moet als doel hebben om zorgkosten te besparen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)