Nieuw complex fusieclub FC Bergh geopend

Gepubliceerd: 01-10-2019 16:10. Bijgewerkt: 01-10-2019 16:56

Het hernieuwde sportcomplex Marinus van Rooijen van de fusieclub FC Bergh in ’s-Heerenberg is geopend. De eerste thuiswedstrijd van de nieuwe vierdeklasser tegen VV Etten eindigde in een 2-3 verlies, maar desondanks waren er voldoende vrolijke gezichten te zien.


"Ik kijk met trots en voldoening terug", zegt voorzitter Jos Marissink van FC Bergh over het proces richting de nieuwe vereniging. "Als we de sfeer en de flow die we nu hebben het hele seizoen vast weten te houden, is het voor mij een geslaagd seizoen. Dan mag het eerste ook nog wel bovenaan eindigen." Op het gerenoveerde sportcomplex kwam FC Bergh in de eerste helft met 2-1 op voorsprong, maar deze werd in de tweede helft verspeeld. Ondanks dat de eerste wedstrijd is gespeeld, moet er nog wel het nodige gebeuren op het sportpark. “Er moeten nog een parkeerplaats en een speeltoestel komen”, aldus Marissink. “Wij zijn met een berging bezig, die moet nog worden afgemaakt. Er is nog heel veel te doen."


De betrokken partijen zijn nog altijd druk in overleg over de invulling van de oude velden van de gefuseerde clubs Vv Stokkum, VVL en MvR. Zo is in het dorpsplan van Braamt een bestemming gevonden voor het leegstaande sportveld in het dorp. Voor het veld in Stokkum gaan vertegenwoordigers van de gemeente Montferland in gesprek met buurtbewoners. Ook de bestemming van het veld in Lengel blijft voorlopig ongewis, gaf wethouder Ruth Mijnen van Montferland aan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)