Nieuw collectief over grens in coronastrijd

Gepubliceerd: 21-03-2020 11:03. Bijgewerkt: 21-03-2020 11:33

De Duitse regio Noordrijn-Westfalen, onder andere grenzend aan de Achterhoek, heeft in samenwerking met België en Nederland vrijdag een overleggroep opgericht om het coronavirus in te dammen. Grensoverschrijdend verkeer en de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden zijn belangrijke onderwerpen in de zogenoemde taskforce.

“In tijden van crisis is informatie-uitwisseling en gecoördineerde actie over de grens heel essentieel", vertelt Armin Laschet, minister-president van de Duitse regio. "De taskforce kan snel afspraken maken en reageren op nieuwe ontwikkelingen." Het collectief zal in eerste instantie vooral via telefoonconferenties informatie uitwisselen over nieuwe situaties aan beide kanten van de grens. In de taskforce nemen onder andere experts van verschillende relevante ministeries plaats. Ook de politie hoort bij de overleggroep.

In Kreis Borken werden vrijdagmiddag 252 besmettingen vastgesteld, waarvan 52 in de plaats Bocholt. In de Achterhoek werden vrijdag vijf nieuwe besmettingen geconstateerd. Eerder deze week ontraadde het bestuur van Kreis Borken een bezoek aan de Achterhoek om zo de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)