Nieuw clublied De Graafschap voor jubileum

Gepubliceerd: 14-01-2019 13:01. Bijgewerkt: 14-01-2019 13:22

In het kader van het 65-jarig jubileum van De Graafschap schrijven De Boetners samen Bennie Jolink een nieuw clublied. De bewerking van 't Geet Hier Spoken van Jovink komt uit in het jubileumjaar van de Doetinchemse voetbalclub.


“Ik kwam zelf met het idee om Kevin van De Boetners en Bennie Jolink te benaderen om een mooi nummer te maken”, aldus initiatiefnemer Bryan Keurntjes. “Amper drie weken later zaten we al bij Bennie Jolink thuis.” Voor de voorman van dialectband De Boetners is het een eer om aan het nummer te werken. “Ik heb zelf een seizoenskaart en ik kom hier heel vaak”, laat voorman Kevin Raayman weten. “Dat je dan iets kan betekenen voor de club en de supporters dat is gewoon gaaf om te doen.” Waarom er voor deze combinatie is gekozen is voor Keurntjes simpel. “De Boetners zijn Achterhoek, Bennie is Achterhoek en ze hebben beide een hart voor de club. Dat hoort gewoon hierbij.”

Het jubileumnummer wordt geschreven op de melodie van het huidige opkomstnummer van de Superboeren. “Het moest iets herkenbaars zijn”, stelt Raayman. “Toen werd het dus ’t Geet Hier Spoken, want dat leek mij een leuk idee en Bennie was het ermee eens.” Over de tekst van het nummer wordt goed nagedacht. “Er moeten vooral elementen van de club in komen, want we willen echt een nummer puur voor De Graafschap maken”, aldus Raayman. Door de drukke agenda’s van de muzikanten is de releasedatum nog niet bekend. “Maar een 65-jarig jubileum is het hele jaar, niet alleen op 1 februari. Het gaat hoe dan ook komen, maar wanneer is nog even de vraag.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)