Ulft, Netherlands

Nieuw Alpenrestaurant tussen de weilanden

Regio8 | 16 februari 2017 11:09 | Aangepast op 16 februari 2017 11:09

“Helemaal klaar is een groot woord”, aldus eigenaresse Ingrid Knol uit Halle. “We kunnen koken en serveren, maar er zijn nog wel kinderziektes.” Woensdagmorgen was het restaurant aan de Diepengoorsestraat voor het eerst geopend en de fietsgroepjes wisten de Taverne al snel te vinden. Terwijl de menukaarten nog in elkaar werden gezet en het kassasysteem werd getest, was chefkok en mede-eigenaar Jeroen Dimmendaal al bezig met de voorbereidingen in de keuken. “Het is een keuken met Alpenspecialiteiten. Het is een mix uit de Alpenlanden, vooral Zwitserland en Oostenrijk”, aldus Dimmendaal. “Het gaat om het pure eten, het eten met een verhaal.” De producten haalt de kok waar mogelijk uit de regio. “We hebben een aardappelboer uit Zelhem, een champignonkweker uit Zelhem en we halen onze vis uit Heelweg.”

Jeroen verruilde zijn plek in de keuken bij Paddy’s in het centrum van Doetinchem, voor een restaurant met uitzicht op de weilanden van IJzevoorde. Een locatie die bewust is gekozen door het koppel. “Een bergrestaurant zit ook in the middle of nowhere. Het is eigenlijk per toeval dat we hier langskwamen.” Het pand van voormalig Taverne IJzevoorde stond al een poos te koop. “We wisten al heel lang dat we dit wilden aankopen”, zegt Ingrid. “We waren binnen en vonden dit perfect voor hetgeen wat wij wilden.” Het oude pand is inmiddels omgetoverd tot een restaurant in Tirolersferen, met koebellen, serveersters in Dirndl en een Stammtisch. “Het is eenvoudig, simpel en puur. Het is wat het is”, besluit Ingrid.

Foto: REGIO8

Lees ook

Explosieven aangetroffen in Lichtenvoorde, vijftig woningen ontruimd

Midden in een woonwijk in Lichtenvoorde zijn vrijdag aan het eind van de middag explosieven gevonden...

Keupers Kerst | Kijk hier de compilatie

Hans Keuper is in de aanloop naar Kerstmis door de Achterhoek getrokken om bij verschillende generat...

Weerboer Gerrit Vossers verwacht koude dagen voor oud en nieuw

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Eerste marathon op natuurijs tweede kerstdag in Winterswijk

De eerste marathon op natuurijs van dit seizoen is deze vrijdag op de baan van de Winterswijkse IJsv...

Kerstspecial | Kerst 2025 met Okidoki

Het is inmiddels een ware traditie, de speciale radiouitzending van Kerst met Okidoki. In het Milky-...

Met Fellinger als ‘burgemeesterbakker’ komen Dames van Bergh in actie

Geen vuurwerk, wél koekjes. In het centrum van ’s-Heerenberg bakken de Dames van Bergh op dinsdag 30...