“Helemaal klaar is een groot woord”, aldus eigenaresse Ingrid Knol uit Halle. “We kunnen koken en serveren, maar er zijn nog wel kinderziektes.” Woensdagmorgen was het restaurant aan de Diepengoorsestraat voor het eerst geopend en de fietsgroepjes wisten de Taverne al snel te vinden. Terwijl de menukaarten nog in elkaar werden gezet en het kassasysteem werd getest, was chefkok en mede-eigenaar Jeroen Dimmendaal al bezig met de voorbereidingen in de keuken. “Het is een keuken met Alpenspecialiteiten. Het is een mix uit de Alpenlanden, vooral Zwitserland en Oostenrijk”, aldus Dimmendaal. “Het gaat om het pure eten, het eten met een verhaal.” De producten haalt de kok waar mogelijk uit de regio. “We hebben een aardappelboer uit Zelhem, een champignonkweker uit Zelhem en we halen onze vis uit Heelweg.”
Jeroen verruilde zijn plek in de keuken bij Paddy’s in het centrum van Doetinchem, voor een restaurant met uitzicht op de weilanden van IJzevoorde. Een locatie die bewust is gekozen door het koppel. “Een bergrestaurant zit ook in the middle of nowhere. Het is eigenlijk per toeval dat we hier langskwamen.” Het pand van voormalig Taverne IJzevoorde stond al een poos te koop. “We wisten al heel lang dat we dit wilden aankopen”, zegt Ingrid. “We waren binnen en vonden dit perfect voor hetgeen wat wij wilden.” Het oude pand is inmiddels omgetoverd tot een restaurant in Tirolersferen, met koebellen, serveersters in Dirndl en een Stammtisch. “Het is eenvoudig, simpel en puur. Het is wat het is”, besluit Ingrid.
Foto: REGIO8