Nieuw Achterhoeks talent (17) voor Orion

Gepubliceerd: 14-05-2021 11:05.

Jeugdspeler Beau Wortelboer uit Doetinchem maakt komend seizoen onderdeel uit van de selectie van Active Living Orion. Met de toevoeging van de zelfopgeleide speler is het team voor de nieuwe competitie bijna compleet.

“Afgelopen seizoen trainde Beau volledig mee en hij toont elke training aan dat hij beter wordt, zijn leercurve is bijzonder”, laat technisch manager Pim Kamps van Orion weten. “Met Beau gaan we een langdurige samenwerking aan en mijn verwachting is dat hij de potentie heeft om een vaste waarde bij ons te worden.” Wortelboer (17) is volgend seizoen de jongste speler in het team. Eerder werd er met Jasper Wijkstra een speler uit de jeugdopleiding toegevoegd aan de selectie, hij komt over van Talentteam Papendal.

De technisch manager van Orion laat weten trots te zijn dat er jonge Achterhoekers bij het eerste team komen. “Het is lang geleden dat er binnen de selectie twee spelers uit eigen jeugd door zijn gestroomd”, zegt Kamps, die een verklaring ziet. “Doordat wij in Doetinchem een beter programma hebben staan, meer professionaliteit in de staf én een team hebben dat om de prijzen gaat strijden, merk je dat jonge spelers sneller geneigd zijn om voor ons programma te kiezen.”

Selectie bijna compleet
Met het doorschuiven van Wortelboer is de middenpositie van Orion volledig ingevuld en is de selectie bijna compleet. Eerder werd er voor aankomend seizoen meerdere nieuwe spelers vastgelegd en contracten binnen de huidige selectie verlengd. Op korte termijn wil Kamps de laatste aanwinst presenteren. De laatste toevoeging zal naar verwachting een passer/loper zijn.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)