Netterden loopt niet warm voor Europa

Gepubliceerd: 23-05-2019 17:05. Bijgewerkt: 23-05-2019 23:40

De Achterhoek ging donderdag naar de stembus voor de Europese verkiezingen. In het grensdorp Netterden was er aan het einde van de middag een aanzienlijk lagere opkomst dan bij de vorige editie.


“De opkomst is meestal heel hoog, alleen vandaag hebben we de indruk dat deze erg laag is voor Netterden”, aldus Herman Balke, voorzitter van het stembureau. “Het weer is mooi dus het zou kunnen dat mensen wat anders gaan doen in plaats van stemmen." Het opkomstpercentage lag om 17.00 uur rond de 27%. Tonnie Stammers bracht ondanks het zonnige weer wel zijn stem uit. “Ik vind het heel belangrijk dat mijn stem niet verloren gaat”, aldus de inwoner van Netterden. “Europa vind ik heel belangrijk.” Ook Joey Roes uit Netterden kan dat beamen. "Het is gewoon belangrijk want ik wil dat de Europese Unie wat veiliger is."

Omdat de Europese verkiezingen onder meer gaan over grensoverschrijdende samenwerking, had de voorzitter een hogere opkomst verwacht. “Ook omdat het Europese verhaal ook een belangrijk item is in de werkgelegenheid”, aldus Balke. “Hier werken heel veel mensen over de grens in Duitsland”. Roes vindt het omgekeerd belangrijk dat er gekeken wordt naar iedereen die de Nederlandse grens oversteekt. “Je hoopt wel dat de mensen die over de grens komen goede bedoelingen hebben.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)