Negatief zwemadvies Braamt ingetrokken

Gepubliceerd: 03-07-2020 14:07. Bijgewerkt: 03-07-2020 19:01

Het negatieve zwemadvies voor Stroombroek bij Braamt is ingetrokken. Anderhalve week geleden werd het advies gegeven omdat er dode vogels gevonden werden.

Het intrekken van het negatieve zwemadvies is goed nieuws voor de organisatie van Swim to Fight Cancer. Zaterdag duiken diverse burgemeesters uit de regio het water in om geld op te halen voor de kankerbestrijding. Een van hen is Mark Boumans van Doetinchem, hij kijkt er naar uit. “Ik heb er reuze zin in. Wat ik er zelf zo leuk aan vind is dat het een combinatie is van mensen die actief willen zijn en meters, kilometers willen zwemmen voor het goede doel. Vaak hebben zij iemand in hun familie met kanker of zelf kanker gehad. Dat maakt het zo’n warm evenement.” Deze burgemeestersduik is een vervanging van het normale evenement, dat niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft inmiddels een nieuwe datum, 12 september 2021.

Mogelijk was er blauwalg aanwezig in een deel van de zwemplas waardoor de vogels overleden. Naar aanleiding van de vondst werd een onderzoek ingesteld door het Waterschap Rijn en IJssel en de provincie. Bovendien werd er geadviseerd niet in dat stuk van de plas te gaan zwemmen. Inmiddels is de kwaliteit van het water weer zo goed dat er veilig gezwommen kan worden in de hele zwemplas.
Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)