Nederlandse drugskoerier opgepakt in Kleef

Gepubliceerd: 16-06-2021 15:06. Bijgewerkt: 16-06-2021 15:52

Een 73-jarige Nederlandse drugskoerier is bij een grootschalig onderzoek aangehouden in het Duitse Kleef. Bij het onderzoek zijn ook drugs, waaronder heroïne en XTC, in beslag genomen ter waarde van meer dan een half miljoen euro.


"Het feit dat drugsgroepen constant proberen koeriers te werven die zo onopvallend mogelijk zijn, werd hier bevestigd", aldus een woordvoerder van het douane-onderzoeksbureau in Essen dat het onderzoek heeft uitgevoerd. De man is 8 juni gearresteerd in een postkantoor in Kleef en zit in voorlopige hechtenis. Het douane-onderzoeksbureau kon eerder dankzij een tip meer dan 150 van zijn pakketten in beslag nemen met daarin onder meer MDMA. Onderzoek naar de ontvangers van de drugspakketten heeft tot onder meer huiszoekingen en inbeslagnames geleid.

Tijdens het onderzoek zijn verdovende middelen met een totaalwaarde van meer dan een half miljoen euro veiliggesteld. Het onderzoeksbureau vond onder meer dertig kilo amfetamine, zesduizend XTC-pillen en meer dan een kilo crystal meth.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: ZFA Essen

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)