Nederland wordt weer hoogrisicogebied

Gepubliceerd: 19-11-2021 16:11. Bijgewerkt: 19-11-2021 16:37

Nederland wordt door Duitsland vanaf zondag door de hoge besmettingscijfers weer als hoogrisicogebied aangewezen. Zo is er naast de registratie- en quarantaineverplichting ook weer een testplicht van kracht voor mensen die niet, of niet volledig, gevaccineerd zijn.

Vanaf zondag 21 november om 12.00 uur is Nederland voor Duitsland weer een hoogrisicogebied, wat resulteert in strengere inreisregels. Grensgangers van twaalf jaar of ouder moeten een actuele negatieve sneltest, bewijs van vaccinatie of een herstelbewijs laten zien. Voor binnenkomst van Duitsland moet men zich registreren en geldt er een quarantaineverplichting van tien dagen. Deze kan op zijn vroegst na vijf dagen worden beëindigd als men negatief is getest. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regels voor grenspendelaars. Zo vervalt voor Nederlanders die korter dan 24 uur in Duitsland zijn, voor bijvoorbeeld boodschappen of tanken, de registratie- en quarantaineplicht. De bewijsplicht bij binnenkomst geldt voor hen wel.

Ruim twee maanden geleden wees Nederland Duitsland al aan als hoogrisicogebied, met als gevolg dat bij terugkeer vanuit Duitsland een coronabewijs getoond moet kunnen worden. Mensen die niet over de juiste papieren beschikken riskeren een boete.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)