Neder-Germaanse Limes op de erfgoedlijst

Gepubliceerd: 29-07-2021 11:07. Bijgewerkt: 29-07-2021 11:57

De Neder-Germaanse Limes is met haar vindplaatsen in Nederland en Noordrijn-Westfalen toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst Unesco. In de grensregio zijn onder andere in Kleef en Kalkar vindplaatsen van een van de belangrijkste grenzen van het Romeinse Rijk.


“Een oude grens werd een grensoverschrijdend gezamenlijk project: Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Nederland zijn gezamenlijk doorgegaan met de aanvraag bij UNESCO”, aldus Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen. “Dat de Nederduitse Limes nu werelderfgoed is, is een grote erkenning voor het werk en een onderscheiding voor dit unieke cultuurlandschap.” Het besluit over de erkenning als werelderfgoed werd 27 juli genomen door het UNESCO-werelderfgoedcomité. De Neder-Germaanse Limes was met zijn lengte van 400 kilometer een belangrijke grens van het Romeinse Rijk. Op verschillende plekken in de regio zijn bovengrondse resten te zien, variërend van kleine wachttorens tot grote legerkampen.

De Duitse en Nederlandse regering hebben de oude Romeinse grens in 2011 voorgedragen voor de kandidatenlijst voor het werelderfgoed. De Neder-Germaanse Limes is het 6e Werelderfgoed in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)