Natuurverbinding via velden bij De Zumpe

Gepubliceerd: 01-05-2018 16:05. Bijgewerkt: 01-05-2018 17:20

Doetinchem realiseert de komende jaren een ‘robuuste natuurverbinding’ tussen Natuurpark Overstegen en de Grote Beek. De voetbalvelden bij De Zumpe zullen op korte termijn verdwijnen.

"Enkele kavels in het gebied rondom de Grote Beek zijn, met provinciale subsidie, aangewezen voor natuurontwikkeling", aldus de gemeente Doetinchem. "Daarnaast heeft sportclub SVDW ’75 besloten om na juli 2019 geen gebruik meer te maken van de sportvelden op sportpark Groenendaal in de Zumpe. Deze sportvelden worden omgevormd naar natuur."

Mede door het kappen van 74 bomen bij de bouw van IKC Noord heeft Doetinchem de verplichting tot groencompensatie. Samen met partners als Staatsbosbeheer, Waterschap Rijn en IJssel en de provincie moeten diverse natuurterreinen in en rond Doetinchem aan elkaar geschakeld worden.

Natuur op Bezelhorst
Zo heeft Doetinchem plannen om natuur in te richten bij De Bezelhorst. "Mochten de sportvelden op sportpark de Bezelhorst in de verdere toekomst niet meer nodig zijn, dan worden ook deze omgevormd tot natuur", zo laat Doetinchem weten. "Dit wordt afgestemd met de gebruikers van het sportpark."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)