Nandoes gestolen van boerderij in Sinderen

Gepubliceerd: 06-10-2018 18:10. Bijgewerkt: 06-10-2018 18:25

Zeven pasgeboren nandoes zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen van het erf van de familie Bekker in het buitengebied van Sinderen. Dieven moesten door een bietenveld lopen en een hekwerk kapot knippen om bij de Zuid-Amerikaanse loopvogels te komen.


“In eerste instantie denk je natuurlijk aan een roofdier”, vertelt eigenaresse Gerrie Bekker, die samen met haar zoon Alex zorgt draagt voor de struisvogelachtige dieren. Zij trof donderdagochtend drie van de twee weken geleden geboren kuikens aan in het hok van de volwassen dieren. “Maar toen zag ik een gat in het gaas en het doorgeknipte draad”, vervolgt Bekker. “Ik wist dat er meer aan de hand was, diefstal.” In totaal zijn zeven jonge dieren meegenomen, met welke reden is de eigenaren onduidelijk. “Er is wel een markt voor, maar ik weet niet wat ze ermee willen doen”, aldus Alex. De dieren zijn volgens de familie per stuk ongeveer vijftig euro waard.

De diefstal heeft volgens Gerrie veel invloed. “Je voelt je onrustig, vooral ’s nachts”, aldus de eigenaresse. “En het vertrouwen is weg, want wat kan je nog buiten in je wei laten?” Veel hoop op een terugkeer van de kuikens is er niet: “Meestal gaan ze naar het buitenland en dan worden ze zo verkocht”, denkt Alex. Gerrie wil nog wel een oproep doen: “Ik hoop dat als er mensen zijn die iets gehoord hebben, of nandoes zien die verkocht worden, dat ze zich melden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)