Nachrichten-Nieuws

Filteren op datum:         

Nog geen Achterhoekers op de Duitse IC

Gepubliceerd op: 21-10-2020 12:04

Ziekenhuizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stellen momenteel tachtig ziekenhuisbedden beschikbaar voor de zorg van Nederlandse coronapatiënten. Zowel het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn blij met de Duitse steun, maar maken nog geen gebruik van de bedden op de Duitse IC.

Blijdschap bij initiatiefnemers Den Tol

Gepubliceerd op: 16-10-2020 15:11

Negen windmolens verrijzen vanaf komend jaar in het buitengebied van Netterden als onderdeel van Windpark Den Tol. De Raad van State schepte recent duidelijkheid en hoewel de initiatiefnemers het aantal dode vogels moet tellen, overheerst de blijdschap.

Minder Nederlanders bij Duitse trekpleisters

Gepubliceerd op: 15-10-2020 16:50

Museum Kurhaus in Kleve en dierenpark Anholter Schweiz in Isselburg zien bezoekersaantallen dalen sinds Gelderland is aangewezen als risicogebied wegens het coronavirus. Sinds de invoering van de meldplicht durven steeds minder Nederlanders de Duitse trekpleisters vlak over de grens te bezoeken.

Baby overlijdt na aanrijding in Emmerich

Gepubliceerd op: 13-10-2020 09:29

Een baby is maandagmiddag overleden bij een frontale aanrijding tussen een auto en een ambulance op de L7 in Emmerich, over de grens bij 's-Heerenberg. Andere inzittenden van de auto, de moeder en haar andere kinderen, liepen ernstige verwondingen op.

Duits zwembad gesloten voor Nederlanders

Gepubliceerd op: 09-10-2020 16:45

Nederlanders zijn niet welkom bij zwembad Embricana in Emmerich, omdat het grootste gedeelte van Nederland als risicogebied geldt in Duitsland. Om de afkomst te controleren wordt bezoekers bij de ingang van het zwembad gevraagd om hun postcode.

Nog veel onduidelijkheid bij grensverkeer

Gepubliceerd op: 07-10-2020 11:55

De beslissing van Duitsland om de provincie Gelderland aan te wijzen als risicogebied wegens het coronavirus heeft de afgelopen dagen voor grote onduidelijkheid gezorgd bij grensverkeer. Hoewel Achterhoekers in Duitsland welkom zijn zonder meldplicht, is dit niet voor iedereen helder.

Identiteitsfraude bij grenscontrole op A12

Gepubliceerd op: 01-10-2020 15:24

De Koninklijke Marechaussee heeft op de A12 bij Beek afgelopen week drie personen aangehouden in verband met identiteitsfraude. Er worden meerdere controles gehouden om toezicht te houden op personen die vanuit Duitsland naar Nederland reizen.

Grensland College gestart na ondertekening

Gepubliceerd op: 30-09-2020 17:22

Het Saxion, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, het Graafschap College en een netwerk van werkgevers uit de grensregio hebben woensdag hun handtekening gezet onder de overeenkomst waarmee het Grensland College een feit is. De nieuwe school komt in Winterswijk en moet op termijn grensoverschrijdend onderwijs aanbieden, op een niveau dat tussen mbo en hbo ligt.

Volgend jaar busverbinding naar Bocholt

Gepubliceerd op: 30-09-2020 17:00

De busverbinding tussen Bocholt en Aalten wordt vanaf april 2021 definitief ingevoerd. De permanente buslijn is onderdeel van de ambitie van de Provincie Gelderland om grensoverschrijdend bus- en treinvervoer te verbeteren.

Kap duizenden bomen Noordrijn-Westfalen

Gepubliceerd op: 29-09-2020 12:00

De veranderende weersomstandigheden van de afgelopen jaren zorgen voor massale bomensterfte in Duitsland. In Noordrijn-Westfalen worden momenteel maatregelen getroffen om de massale bomensterfte tegen te gaan.

Meer nieuws
Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)