Nachrichten-Nieuws

Filteren op datum:         

Achterhoekse Talententuin gaat grens over

Gepubliceerd op: 22-02-2021 13:54

De Achterhoekse Talententuin gaat dit jaar samenwerken met partners aan de andere kant van de grens om werkmogelijkheden over de grens te belichten. Het jaarlijks terugkerend evenement wil jongeren die een stage, startersfunctie of afstudeerproject zoeken, kennis laten maken met de mogelijkheden in de regio.

Winterswijk leert Oekraïners Duitsers lokken

Gepubliceerd op: 19-02-2021 13:51

De Oekraïnse gemeenten Popasna en Rubizhne zijn in de leer gegaan bij Winterswijk om meer Duitse toeristen naar hun regio te lokken. De Achterhoekse gemeente doet samen met Enschede en Nissewaard mee aan een internationaal project voor (digitale) kennisuitwisseling.

Berkelland ageert tegen opslag kernafval

Gepubliceerd op: 19-02-2021 10:16

De gemeenteraad van Berkelland heeft zich unaniem achter een petitie tegen de ondergrondse opslag van kernafval in de Duitse grensregio geschaard. De lokale fracties van PvdA, D66 en GroenLinks dienden daarvoor met succes een motie in.

Circus uit de brand geholpen door pretpark

Gepubliceerd op: 16-02-2021 10:27

Circus Maximum zou de afgelopen maanden op tournee zijn, maar is vanwege de coronacrisis al sinds oktober gestrand op het parkeerterrein van Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij 's-Heerenberg. De directeur van het Duitse pretpark zag de circusgasten ploeteren met de Siberische omstandigheden en bood ze de faciliteiten van hun hotel aan.

Achterhoekers welkom bij Duitse kappers

Gepubliceerd op: 15-02-2021 12:33

Het is nog onbekend wanneer kappers in Nederland weer openen, maar Achterhoekers kunnen vanaf 1 maart wél hun haar laten knippen in Duitsland. Hoewel zowel de Duitse als de Nederlandse overheid grensverkeer wil beperken, is een kappersbezoek in de deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) toegestaan.

Drive-in safari Wunderland Kalkar uitgesteld

Gepubliceerd op: 11-02-2021 14:55

Door het hevige winterweer gaat zondag een streep door de opening van de drive-in safari van Circus Maximum op het terrein van Wunderland Kalkar. Om onveilige situaties van mens en dier te voorkomen stelt Han Groot Obbink, directeur van het Duitse attractiepark, de opening twee weken uit.

Nederlanders ontvangen vaccin in Duitsland

Gepubliceerd op: 15-01-2021 17:08

Nederlanders die op Duitse bodem wonen, ontvangen in principe in Duitsland het coronavaccin en andersom. Volgens Euregio-Secretaris Sjaak Kamps kan het echter ook voorkomen dat grenspendelaars via hun werkgever de prik sneller kunnen ontvangen aan de andere kant van de grens.

Duo opgepakt na inbraak vlak over de grens

Gepubliceerd op: 14-01-2021 16:32

Twee mannen uit de regio Amsterdam zijn dinsdagmiddag opgepakt na een inbraak in Isselburg, vlak over de grens bij Dinxperlo. De twee vluchtten voor de politie en werden uiteindelijk aangehouden op de A348.

Duurdere Duitse brandstof blijft in trek

Gepubliceerd op: 11-01-2021 17:13

In Duitsland zijn vanaf 1 januari de prijzen voor brandstof gestegen als gevolg van de invoering van een CO2-heffing. Voor diesel komt er acht eurocent per liter bij en voor benzine is dat zeven cent, toch zijn er nog altijd Nederlandse kentekens te vinden bij het tankstation in Emmerich, vlak over de grens bij 's-Heerenberg.

Ulftse drive-in inspiratie voor Duitse variant

Gepubliceerd op: 26-12-2020 10:00

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij ’s-Heerenberg, heeft tot eind januari een Winter Wunderland drive-in. De Nederlandse directeur Han Groot Obbink kwam op dit idee toen hij op de radio hoorde over de stoofpotjes drive-through bij de DRU in Ulft.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)