Nachrichten-Nieuws

Filteren op datum:         

Coronaregels in Duitsland versoepelen

Gepubliceerd op: 14-05-2021 16:36

De corona-noodrem in de Duitse grensstreek vervalt vanaf zondag omdat de besmettingsgraad aanzienlijk lager is geworden. Dit zorgt voor versoepelingen op verschillende gebieden, zo vervalt onder andere de avondklok.

Coronaregels voelbaar bij grenspompen

Gepubliceerd op: 14-05-2021 11:52

Dat Nederlanders beperkt zijn in hun bezoek aan Duitsland merken ze bij tankstations aan weerszijden van de grens. Waar normaal een lange rij met Nederlandse kentekens bij de pomp van Kuster Olie in Emmerik staat, bleven de klanten nu een negatief testbewijs verplicht is de afgelopen maand weg.

Aaltense ambtenaren fietsen over de grens

Gepubliceerd op: 12-05-2021 14:37

Burgemeester Anton Stapelkamp en wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten gaan fietsen voor het klimaat en de levenskwaliteit. De heren gaan 'Stadtradeln' in het Duitse Bocholt.

Euregio trekt uitspraak coronaregels in

Gepubliceerd op: 11-05-2021 10:52

De Euregio Rijn-Waal komt terug op de boodschap dat de testplicht voor Nederlanders in Duitsland vervalt bij immuniteit voor het coronavirus. Achteraf blijkt dit niet waar te zijn en komt de organisatie terug op de verstrekte informatie, tekenend voor de onduidelijkheid in de grensregio.


Testplicht vervalt alsnog bij immuniteit

Gepubliceerd op: 10-05-2021 15:19

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen versoepelt alsnog de regels voor grensreizigers. Nederlanders die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus of die onlangs het virus hebben gehad worden alsnog vrijgesteld van de testplicht.

Aa-strang verkleurt in kader van Europadag

Gepubliceerd op: 10-05-2021 14:23

Europadag werd afgelopen zondag 9 mei gevierd met een grensoverschrijdende licht- en talkshow, waar naast het herdenken van de oorlog de internationale samenwerking werd gevierd. De organisatie blikt terug op een 'stralende dag' en kijken uit naar het volgende evenement.

Europadag gevierd met show op grensrivier

Gepubliceerd op: 08-05-2021 08:34

Grensgemeenten in de Achterhoek en Duitsland zoeken elkaar zondag, tijdens Europadag, op voor een grensoverschrijdende licht- en talkshow onder de naam 'Verlicht de Vrijheid'. Onder meer Oude IJsselstreek en Aalten zijn betrokken bij het evenement op de landsgrens, waar naast het herdenken van de oorlog de internationale samenwerking wordt gevierd.

Twee vliegtuigbommen gevonden in Kleef

Gepubliceerd op: 07-05-2021 15:37

Een kleine vijfduizend mensen in het Duitse Kleef ondervonden vrijdagmiddag hinder wegens de vondst van een bom welke onschadelijk is gemaakt. De andere bom wordt zaterdag ontmanteld.

Gratis laten testen vóór inreizen Duitsland

Gepubliceerd op: 06-05-2021 14:55

Ondanks eerdere berichtgeving moeten volledig gevaccineerde en onlangs van corona genezen Nederlanders zich alsnog laten testen voor een bezoek aan Duitsland. Deelstaat Noordrijn-Westfalen is teruggefloten door de landelijke overheid, maar een oplossing voor grenspasssanten dient zich inmiddels aan.

Borken vaccineert supermarktmedewerkers

Gepubliceerd op: 04-05-2021 16:03

Medewerkers in de voedingsmiddelenbranche in het Duitse district Borken kunnen zich laten vaccineren. Het vaccineren in het Duitse district verloopt dusdanig voorspoedig dat supermarktmedewerkers nu gevaccineerd kunnen worden.

Meer nieuws
Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)