Na dertig jaar weer buitenbad in Doetinchem

Gepubliceerd: 26-08-2019 15:08.

Na een periode van dertig jaar kan er in de stad Doetinchem weer in een buitenbad gezwommen worden. Zwembad Rozengaarde opende zaterdag een gloednieuw zwembad, mét bijbehorende glijbaan.


“Ik ben er erg trots op”, zegt manager Tony Mul van Sportcentrum Rozengaarde. “We hadden het bedacht, maar dat het zo mooi zou worden had ik niet kunnen bedenken.” Tot de jaren ’70 bevond zich een zwembad aan de Badweg, maar de afgelopen decennia moesten Doetinchemmers het doen met een zwembad in het nabijgelegen Wehl. “Het is belangrijk dat mensen met dit soort warme temperaturen kunnen zwemmen”, vindt wethouder Jorik Huizinga, die zelf de nieuwe glijbaan mocht testen. “Dat kunnen we al, in Wehl hebben we een prachtig bad, maar het is mooi we in de zomer hier ook buiten kunnen zwemmen.”

Op dit moment ontvangt het sportcentrum Rozengaarde 300.000 bezoekers per jaar, maar de verwachting is dat dat aantal stijgt door de nieuwe faciliteit. Het nieuwe buitenbad heeft de beschikking over een glijbaan, maar deze zal in de ochtenduren niet aanstaan om zo andere bezoekers tegemoet te komen. “Dan kunnen mensen hier baantjes trekken of lekker in het water chillen”, geeft manager Mul aan. “Wat je maar wilt in het buitenbad.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)