Mystakidis gokt met stap naar De Graafschap

Gepubliceerd: 24-01-2020 15:01. Bijgewerkt: 24-01-2020 15:38

Giannis Mystakidis wacht nog op zijn debuut in het shirt van De Graafschap, maar is vooralsnog blij met zijn overstap naar Nederland. De 25-jarige Griekse aanvaller tekende na een proefperiode een contract tot het einde van het seizoen in Doetinchem, waarmee hij na zes seizoenen afscheid neemt van topclub PAOK Saloniki.


“Dit is een grote verandering voor mij”, zegt Mystakidis in reactie op zijn overstap. “Ik ben trots op de dingen die ik voor PAOK heb gedaan, maar nu begint een nieuw hoofdstuk in een nieuw land voor mij. Dat wilde ik ook, het is een gok voor mij. Ik hoop dat ik deze gok zich uitbetaald.” Tijdens een stage bij de Doetinchemmers op trainingskamp in Spanje overtuigde de aanvaller de technische staf, waarna hij een contract tekende tot het einde van het seizoen. “Het is een erg goed team, dat zeg ik vanaf de eerste dag”, aldus de Griek over zijn ploeggenoten. “De jongens zijn top. Ik ben er heel blij mee en ik voel me goed.”

De aanvaller kan zowel uit de voeten in het centrum van de aanval als op de flanken. Hoewel hij voor een half jaar heeft getekend, hoopt hij op een langer verblijf. “Dat was een beslissing tussen mij en de club, maar mijn doel is om te blijven. Mijn droom is op dit moment voetballen in de eredivisie.” Op de trainingen verraadde de aanvaller zijn klasse met een fraaie stiftgoal, of dat iets is dat het publiek wekelijks kan verwachten? “Ik ga niks beloven, alleen dat ik hard ga werken. Of ik ook stilistisch ben? Dat kan je de komende wedstrijden gaan zien, vertel mij het daarna maar.”

Vroeg naar Duitsland
Voormalig jeugdinternational Mystakidis werd geboren in Thessaloniki, maar maakte al vroeg de overstap naar Duitsland. Via de jeugd van Hoffenheim, SV Waldhof Mannheim en SC Freiburg kwam hij bij PAOK Saloniki terecht. Voor de Griekse topclub maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal en kwam hij ook in actie in de Europa League. De afgelopen jaren volgden verschillende verhuurperiodes bij onder meer Panathinaikos en het Poolse Górnik Zabrze. Zijn contract in Griekenland liep aan het einde van dit seizoen af.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)