Muzikaal hart onder riem voor Markenheem

Gepubliceerd: 23-03-2020 14:03. Bijgewerkt: 23-03-2020 16:12

Bewoners en medewerkers van zorgorganisatie Markenheem kregen zondagmiddag een muzikale verrassing op de locatie Schavenweide vanaf de J.F. Kennedylaan in Doetinchem. Een groep speelde muziek en zong voor de ramen om zo een hart onder de riem te steken van de mensen die door het coronavirus in een lastige periode zitten.

"Dit doet voor de organisatie ongelooflijk veel goeds", stelt Inge Reinders van Markenheem. Ze merkt op dat het voor de medewerkers een zware situatie is, omdat die zowel op hun werk als thuis er alles aan moeten doen om de boel overeind te houden. De acties, zoals die van een hoveniersfamilie die een bloemenhart plaatste in de tuin van een locatie van de zorgorganisatie, geven volgens Reinders blijk van solidariteit: "Je krijgt dan het gevoel dat je het met elkaar doet." Volgens Reinders wordt er ook bij de medewerkers thuis hard gewerkt om een positieve noot te geven aan de crisissituatie. "Kinderen zijn bezig om kaarten te maken voor de bewoners." Dat geldt niet alleen voor Schavenweide, maar voor alle locaties van de organisatie.

In de eerste dagen waarin het sociaal isolement is ingesteld krijgt Markenheem veel aanbiedingen voor acties. Waar de organisatie het hardst aan toe is, is echter meer personeel. "Waar wij behoefte aan hebben zijn oud-zorgmedewerkers", aldus Reinders. "Dat zou enorm helpen." Op die manier kan de verpleging gewaarborgd worden. Desondanks moedigt Reinders iedereen aan om muzikale ondersteuning te bieden. "Initiatieven van mensen die het leuk vinden om muziek te maken kunnen ze zich zeker aanmelden bij Markenheem", stelt ze. "Dat moeten we erin houden, dat zijn mooie dingen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)