Muziekverenigingen vrezen voor toekomst

Gepubliceerd: 06-07-2017 14:07. Bijgewerkt: 06-07-2017 14:59

Dertien muziekverenigingen in Oude IJsselstreek luiden de noodklok. Het korten op de subsidies betekent volgens de verenigingen uit kernen in de gemeente de doodsteek.


"Dit zal het laatste geluid zijn dat de gemeente hoort van de muziekverenigingen", aldus Hans MacDaniel van fanfare KNA uit Ulft. "Als er niks verandert, is het afgelopen." Het nieuwe beleid van Oude IJsselstreek betekent dat subsidie wordt verstrekt per verenigingslid. "Maar dat pakt voor de muziekverenigingen ontzettend slecht uit", zegt Hein Simmes van Concordia Netterden, doelend op het relatief lage aantal leden en de hoge kosten voor bijvoorbeeld aanschaf van materiaal. Peter van de Wardt, wethouder van Oude IJsselstreek, snapt de kritiek, maar ziet het eigenlijk als mosterd na de maaltijd: "Het was volstrekt helder voor het raadsbesluit werd genomen."

"Natuurlijk was het beter geweest als we nog eerder in actie kwamen", beaamt Simmes. "Maar het heeft ons een beetje overvallen." Wethouder Van de Wardt wil meedenken, maar een nieuw raadsbesluit is geen optie. "Dat betekent dat we de subsidieverordering opblazen", aldus de wethouder. "Dat zullen we als college absoluut niet voorstellen en ik vraag me af of de raad daarvoor te porren is."

Foto: REGIO8 (autowassen Harmonie Ulft)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)