Muurschildering voor De Graafschap-icoon

Gepubliceerd: 03-06-2020 9:06. Bijgewerkt: 03-06-2020 9:26

Supporters van De Graafschap hebben stadion De Vijverberg voorzien van een muurschildering van oud-voetballer Henk 'Kappertje' Overgoor. De voormalig linksback uit Gendringen overleed recent op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van een coronabesmetting.

"Vergeten worden op De Vijverberg zal hij echter nooit!", zo laat supportersgroep Brigata Tifosi weten in reactie op de muurschildering van de oud-voetballer. In aanwezigheid van de familie van Overgoor werd de muurschildering dinsdagavond onthuld. Overgoor speelde in de jaren '60 en '70 bijna vierhonderd wedstrijden voor de voetbalclub uit Doetinchem. Hij maakte onder meer de eerste promotie naar de eredivisie mee in 1973. Na zijn loopbaan was hij veelal als supporter te vinden op de tribune van De Vijverberg.

De supportersgroep van De Graafschap nam eerder al andere delen van het stadion onder handen. Zo is er in de hoek van de Groenendaal en de Roodbergen-tribune een schildering gemaakt van een ouder die zijn kind op de schouders meeneemt naar een wedstrijd.

Foto: Brigata Tifosi

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)