Muur met ‘sterrensnacks’ op Zwarte Cross

Gepubliceerd: 01-07-2019 15:07.

Op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde kunnen bezoekers dit jaar onder meer gepocheerd hoeve-ei met kaviaar uit een automaat trekken. De organisatie van het festival spreekt van een drietal ‘sterrensnacks’ ontwikkeld door een restauranteigenaar.

“Uitgebreid tafelen kan al jaren in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’, maar gedurende een driegangendiner mist een bezoeker toch al gauw twaalf bands, honderdvijftig theaterartiesten en vijf crossklassen”, zo laat de organisatie van het festival weten. “Rik Jansma (chef/eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, red.) trok zich, geïnspireerd door dit eerstewereldprobleem, terug in zijn culinair laboratorium en ontwikkelde drie sterrensnacks met diverse ingrediënten waaronder streekproducten.”

Uit de sterrenautomatiek, omgedoopt tot ‘La Clique Claque’, kunnen drie gerechten worden gehaald. Een kemperlandhoen met zwarte truffelprei en Pata Negra-ham, gepocheerd hoeve-ei met kaviaar, biesloosmayonaise, fraîche en aardappel of een lauwwarme croque monsieur met tomaat, kreeft en basilicum.

Foto: Zwarte Cross

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)