Museum opent expositie over De Graafschap

Gepubliceerd: 23-03-2019 18:03. Bijgewerkt: 23-03-2019 19:06

Het Stadsmuseum in Doetinchem heeft tot zondag 25 augustus een tentoonstelling over voetbalclub De Graafschap. Verschillende hoogte- en dieptepunten uit het roemruchte verleden komen terug in de expositie over de 65-jarige geschiedenis van de Superboeren.

"Ik vind het fantastisch hoe je cultuur en voetbal aan elkaar kunt verbinden", vertelt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap. "Nu deze tentoonstelling, waarbij de opening door heel veel mensen wordt bezocht." Volgens Charlotte van Dijk passen de Superboeren best in een museum. "Het Stadsmuseum biedt een podium voor de regio", aldus de projectleider van de tentoonstelling. "In dit geval was de Graafschap 65 jaar jarig dus daar konden wij een mooi podium aan bieden." In totaal zijn er vier museumzalen met nostalgische films, foto's, voorwerpen en de daarbij behorende achtergrondinformatie.

Volgens Ted van de Pavert laat de tentoonstelling zien dat spelers- en supporters veel momenten met elkaar meemaken. "Je ziet beelden van vreugde, verdriet en beelden van de afgelopen jaren: het De Graafschap-DNA'', aldus de speler. "De hele Achterhoek heeft vaak hetzelfde gevoel bij die momenten." Volgens Van Dijk moeten de artikelen van de tentoonstelling na de expositie zeker niet opgeborgen worden. "Het mooiste zou zijn als deze objecten ook door kunnen gaan naar het museum van De Graafschap", legt de projectleider uit. "Dat is belangrijk voor de toekomstige generaties."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)