Motorcoureur Joey den Besten weg bij team

Gepubliceerd: 27-05-2018 15:05.

Motorcoureur Joey den Besten uit Borculo en zijn team Performance Racing Achterhoek zijn per direct uit elkaar gegaan. Dat maken zowel de ‘roadracer’ als het team bekend.

“De reden van de breuk tussen Den Besten en het team, is dat men op diverse vlakken verschillende inzichten had”, laat Performance Racing Achterhoek weten. Den Besten maakte dit seizoen de overstap van de IRRC Supersport naar het IRRC Superbike kampioenschap en dat ging niet zonder slag of stoot, schrijft de coureur op Facebook. “We kenden al veel pech tijdens het voorseizoen. In Hengelo hadden we alle problemen aan de motor verholpen en pakten we de stijgende lijn weer op. Naarmate het weekend vorderde werd het gevoel alsmaar beter en ging de snelheid omhoog. Er werd zelfs een podium behaald in de BeNeCup wedstrijd.”

Daarna had Den Besten weer veel tegenslag tijdens de North-West 200, toen zijn motorblok kapot ging. Omdat hij te weinig ronden gereden had in de training mocht hij niet deelnemen aan de Superstock wedstrijd. Bij alle tegenslag komt nu de scheiding van zijn team. “We betreuren deze situatie, maar zien op dit moment geen andere oplossing.” Den Besten: “Heel abrupt, eindigde hier het verhaal en het nieuwe avontuur voor mij in de Superbike-klasse. Het team heeft de beslissing genomen om niet meer met mij verder te gaan en er een punt achter te zetten. Een keuze die niet door Kees of mij genomen is.” Den Besten werd in zijn jaren bij Performance Racing Achterhoek twee keer kampioen in het IRRC Supersport kampioenschap (2014 en 2017) en twee keer tweede (2015 en 2016) en haalde tal van overwinningen en podiumplaatsen in races.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)