Mos steunt contractverlenging van Hofstede

Gepubliceerd: 27-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 27-03-2019 15:45

Ondanks kritiek van supporters en uit de organisatie op het functioneren van Peter Hofstede is voorzitter Martin Mos overtuigd van de toekomstplannen van De Graafschap. Hij staat achter de keuze van de club om een jaar langer door te gaan met de manager voetbalzaken.


"Supporters hebben het recht om hun mening te ventileren", aldus De Graafschap-voorzitter Martin Mos. De voorzitter begrijpt waar de kritiek vandaan komt. "Het was niet altijd rozengeur en maneschijn bij de club en het spel was ook niet goed. Na de winterstop is dat al een stuk beter. Natuurlijk hebben supporters de neiging om dan dingen te roepen als 'Hofstede oprotten'." Mos maakt er zich niet al te druk om. "Als de resultaten op het veld goed zijn en die zijn volgens mij op dit moment heel redelijk, dan verstomt dat ook. Maar kritiek ventileren is helemaal niet erg. Dat is juist goed, daar word je alleen maar sterker van."

Mos geeft aan dat de goede prestaties en de nieuw aangetrokken spelers mede te danken zijn aan Hofstede. "Er is altijd een correlatie", aldus Mos. "Hij heeft die spelers binnen gehaald. En of die correlatie nu bijna 1 is, 0,6 of 0,1. Dat durf ik niet te zeggen. Maar er is zeker een relatie." Volgens de voorzitter zijn de versterkingen aangetrokken vanuit een collectief besluit. "Vanuit de klankbordgroep zijn er ook een aantal namen gekomen. We hebben ook een aantal mensen geraadpleegd die verstand hebben voetbal en een groot netwerk hebben. Zo zijn we tot deze spelers gekomen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)