Moonen en Boogerd bij de Prominententoer

Gepubliceerd: 03-05-2018 12:05. Bijgewerkt: 03-05-2018 19:37

Puck Moonen en Michael Boogerd zijn twee van de bekende deelnemers aan de Prominententoer in Montferland. Het is de eerste keer dat ook vrouwelijke wielrenners meefietsen tijdens de toertocht.

"Ik ben blij dat het side event van vorig jaar nu een main event is geworden", vindt wethouder Martin Som van Montferland. De Prominententoer debuteerde vorig jaar als NK Toertocht tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen en trekt nu een nieuw vat prominente wielrenners open voor de tocht die op zaterdag 23 juni plaatsvindt. De organisatie van de toer verwacht met Puck Moonen, Michael Boogerd en verschillende wielrensters van WaowDeals Pro Cycling een breed deelnemersveld te trekken. "We willen deelnemers uit elke provincie om te laten zien in wat voor een mooi gebied we leven", aldus Richard Tijsseling van de organisatie.

Sinds het NK Wielrennen heeft Montferland de ambitie om dé wielergemeente van Nederland te worden. "Het is bekender dan vorig jaar, maar we zijn nog niet hét fietsgebied van Nederland", denkt wethouder Som, die aangeeft dat de financiële uitglijder rondom het NK geen reden is om te stoppen met het organiseren van evenementen. "We moeten niet in de kramp schieten en niks meer doen. We proberen de ambitie op een gepaste manier door te zetten."

Foto: Puck Moonen

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)